A nagyméretű szoftvertermékek menedzselésének egyik nagy problémája, hogy rendkívül nehezen lehet követni azt, hogy a program milyen részeire is megy el a legtöbb erőforrás, mik a legproblémásabb modulok, illetve a fejlesztők közül kik azok, akik a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a termék fejlődéséhez, és kik azok, akik csak hátráltatják azt.

A megoldást a kódbázis és történek elemzése, illetve vizualizálása jelentheti, ami szó szerint láthatóvá teheti a program szerkezetét, fejlődési útját, sőt, a különböző részei közötti összefüggéseket is. Mindezt ráadásul úgy, hogy ehhez nem kell átolvasni sem a kódbázist magát, sem a változtatási naplókat, hanem az eredmények szinte azonnal nyilvánvalóvá válhatnak, a képi ábrázolás sajátosságainál fogva.

Andery Adamovich előadásban ezeket a vizualizációs technikákat és eszközöket, illetve azt mutatja be, hogy a képi formában megjelenített eredményekből milyen következtetéseket lehet pillanatok alatt levonni a szoftverprojekt történetére, jelenlegi állapotára és arra vonatkozóan, hogy milyen költségekkel járhat bizonyos részeinek refaktorálása.