Keresőfeltételek

  • Keresőkifejezés
  • Keresés helye

A keresô használataA keresô használata

A keresô a Prog.Hu megadott részeit (cikkek, tudásbázis, hírek, fórumok) átfésülve megkeresi és kilistázza azokat a bejegyzéseket, amelyeken szerepelnek a megadott szavak. A keresendô szavakat egymás után szóközzel elválasztva kell felsorolni. Egyetlen keresésben összesen maximum 5 szó szerepelhet - az első öt darabon túli szavakat a kereső figyelmen kívül hagyja.

A kereső a találati listában csakis azokat a dokumentumokat listázza ki, amelyekben a megadott keresőszavak mindegyike szerepel.Ez alól kivételt képeznek azok a szavak amelyek '-' jellel kezdődnek - ez ugyanis a kizárás jele. Ha ilyen kizárószavak is szerepelnek a kifejezésben, akkor azok a dokumentumok amelyek az e jellel ellátott szavak közül bármelyiket tartalmazzák, nem kerülnek listázásra.

Például a "windows delphi" kifejezésre a kereső csakis azokat a dokumentumokat fogja kilistázni, amelyek mind a "windows", mind a "delphi" szavakat tartalmazzák. Ha egy írás a két kifejezés közül csakis az egyiket tartalmazza, úgy az nem kerül listázásra. Amennyiben a kifejezést "windows -delphi"-re módosítjuk, úgy azok a dokumentumok kerülnek majd listázásra, amelyek a "windows" szót ugyan tartalmazzák, de a "delphi"-t már nem.

Szeretnél értesítéseket kapni a legújabb érdekes hírekről?
Az értesítéseket később bármikor kikapcsolhatod, azt pedig személyre szabhatod, hogy mikor jelenhetnek meg neked.