A Node.js napjaink egyik legnépszerűbb webes, mobilos és generikus backend fejlesztési platformját képezi. Nem véletlenül - hiszen az alapját képező technológiák nem csak jóval gyorsabb fejlesztést tesznek lehetővé, mint a klasszikus eszközök legtöbbje, de azért is, mert esetében az elkészült kódokkal, illetve a megszerzett tapasztalattal sokkal több platformot lehet megcélozni, mint előbbiekkel.

Így, bár egyértelmű, hogy a Node.js-szel történő - legalább felületes - megismerkedés szinte minden fejlesztő számára hasznos lehet (mert az így megszerzett tudást előbb-utóbb szinte biztosan tudja majd hasznosítani valahol), sokan mégsem fognak bele, mert nem tudják hol kezdjék el, vagy félnek, hogy nekik kell összevadászniuk az információkat.

Nekik jöhet jól a CodeGeek fenti, egyetlen 6 és fél órás videóba összefoglalt sorozata, ami a Node.js alapjaiba vezeti be őket, jól átgondolt tematika és színvonalasan megszerkesztett felvételek révén. Bár a videó hosszúsága elrettenhet egyeseket, egyrészt nyilvánvalóan semmi akadálya nincs annak, hogy azokat kisebb részekben nézzék meg - főleg, hogy az eleve ilyen apróbb, jól emészthető szegmensekre van bontva.

Másrészt aki nem tudja biztosan, hogy a Node.js egyáltalán tényleg érdekes lehet -e számára, az is elkezdheti nézni a bevezetőt- és hamarosan látni fogja, hogy kíváncsi -e a maradékra, illetve az addig hallottak és látottak is később még hasznosak lehetnek számára.