Bár a bugok általában a fejlesztők és végfelhasználók számára is rendkívül idegesítő és az érintett program használhatóságot korlátozó sajátosságok szoktak lenni, van olyan eset, hogy ezeket az, egyébként negatív tulajdonságot megfelelő szakértelem birtokában pozitívummá lehet kovácsolni. Erre mutat jó példát a fenti videó, amiben az eredeti Legend of Zelda egy bugja kerül átalakításra egy nagyon hatásos csalássá.

A dolog igazi szépségét azonban nem is ez, hanem azok trükkök sora adja, aminek révén ez megvalósításra kerül. Ehhez ugyanis pontosan ismerni kell a hiba természetét és a játék belső felépítését - sőt, még az utóbbi futtatását biztosító 6502-es processzor működését is.

Ezeket aztán kreatív módon kell egy hatásos exploittá kombinálni, ráadásul úgy, hogy ehhez csak a játék állapotterének a játszáson keresztüli "manipulálását" lehet felhasználni.

Aki számára a fenti okfejtés nem érhető, nézze meg a videó első pár percét, és pontosan rá fog jönni, hogy miről is van szó! Tanulságos lesz.