Videók

Az OpenCL 2.1 újdonságairól, részletesen

Az OpenCL 2.1 újdonságairól, részletesen

A Khronos Group a héten elérhetővé tette azt a még a múlt héten, a GDC konferencián tartott előadásról készült felvételt, aminek keretében a szervezet képviselőei a hónap elején bejelentett OpenCL 2.1 újdonságairól számoltak be hallgatóságuknak. Az előadásban maga az API újdonságain kívül szó esik az új SPIR-V köztes reprezentációs nyelvről is, valamint érintőlegesen a Vulkan-ról is, ami az OpenGL utóját képezi.
 • 9 éve
 • nincs komment
Így találhatod meg vállalkozásodhoz a legjobb fejlesztőket

Így találhatod meg vállalkozásodhoz a legjobb fejlesztőket

A startupok vagy akár már régebb ideje üzemelő, de nem túl ismert vállalkozások számára mindig probléma a megfelelő, tehetséges szakemberek megtalálása csapatukba. A Google új videójában az egyik ilyen dél-afrikai cég technológiai vezetője mondja el, hogy milyen módszerek segítségével tudják hatékonyan és gyorsan megszűrni a jelentkezőket, és kiválasztani, illetve elcsábítani azokat közülük azokat a programozókat, akik szerintük igazán előre tudják majd mozdítani vállalkozásukat.
 • 9 éve
 • nincs komment
CryEngine Tech Showcase Trailer - GDC 2015

CryEngine Tech Showcase Trailer - GDC 2015

A Crytek az idei GDC-re elhozott egy videót, amiben CryEngine nevű grafikus és játékmotorja legújabb fejlesztéseit próbálja bemutatni az annak felhasználásával létrehozott játékok segítségével. A videó jól tükrözi, hogy milyen részletes és élethű megjelenítést tesz lehetővé valós időben a számítógépes grafika 2015-ben. A CryEngine-t bárki letöltheti és használhatja tetszőleges saját játék fejlesztésére egy gyakorlatilag névleges, 10 dolláros havi előfizetési díjért cserébe.
 • 9 éve
 • nincs komment
Fejlesztőként ezt kell tudnod az Android for Work-ről

Fejlesztőként ezt kell tudnod az Android for Work-ről

A Google a héten Android for Work néven egy új, kiegészítő jellegű alkalmazás- és szolgáltatáscsomagot jelentett be mobil operációs rendszeréhez, amelynek célja a személyes és munkahelyi adatok, folyamatok és kommunikáció biztonságos szétválasztása egy eszközön belül. A cég új videójában azokat az alapvető tudnivalókat magyarázza el, amit minden, az Android platformra vagy utóbbival együttműködő programokat készítő fejlesztőnek tudnia kell az új megoldásról. A klip az alapkoncepciók mellett azt is elmagyarázza, hogy az új, különválasztott profilok milyen tipikus hibákat okozhatnak az alkalmazásokban, illetve, hogy ezeket miként lehet elkerülni vagy előfordulások esetén kezelni.
 • 9 éve
 • nincs komment
Bevezetés az Android Studio alapjaiba

Bevezetés az Android Studio alapjaiba

A Google a héten egy új videósorozatot indít útjára, amelyben a cég mobilos operációs rendszeréhez szánt fejlesztőkörnyezete, az Android Studio használatának alapjait próbálja bemutatni. A sorozat első videójában az IDE alapkoncepciójának ismertetése mellett szóba kerülnek a szerkesztő szolgáltatásai, a meglévő projektek importálásának lehetőségei, valamint az UI tervező és a lokalizációs eszköztár is.
 • 9 éve
 • nincs komment
Heti retro: Így reklámozta a Borland a Delphi-t 1996-ban

Heti retro: Így reklámozta a Borland a Delphi-t 1996-ban

A fent látható videó a napokban huszadik születésnapját ünneplő Delphi 1996-ban megjelent, 3-as verziójának telepítő CD-jén volt megtalálható, és a Borland technológiái, valamint fejlesztőeszközei (köztük a Delphi mellett a JBuilder valamint a Borland C++) által nyújtott komplex megoldáscsomag egységét és átfogóságát volt hivatott demonstrálni, vizuális formában. Bár a másfél perces klip minőségén és koncepcióján ma már csak nevethetünk, anno, évekkel az első PC-s 3D-s gyorsítókártyák megjelenése előtt minden bizonnyal ámulatba ejtő és lenyűgöző lehetett azok számára, akik már akkoriban is látták.
 • 9 éve
 • nincs komment
Így tervezik az új .NET API-kat a Microsoftnál

Így tervezik az új .NET API-kat a Microsoftnál

Egy a Microsoft által a napokban kiadott videó a nyilvánosságra számára ritka betekintési lehetőséget ad abba, hogy miként is zajlik a munka egy olyan óriáscégnél, mint a Microsoft, és egy olyan nagy jelentőségű és méretű projekten, mint a .NET. A felvétel ugyanis a cég .NET munkacsoportjának egy közelmúltbeli összejövetelét dokumentálja, amin a jelenlévők munkatársak az új .NET Native API-jainak tervezett bővítéseit, illetve módosításait beszélték át alaposan. Akit érdekelnek az ilyen felvételek, az itt is találhat egy hasonlót, ami azonban nem Redmondban, hanem Mountain View-ban, a Google főhadiszállásán, a keresőóriás egy megbeszélésén készült.
 • 9 éve
 • nincs komment
Java és Python klienskönyvtárat adott ki a Maps API-khoz a Google

Java és Python klienskönyvtárat adott ki a Maps API-khoz a Google

A Google a napokban jelentette be, hogy újabb két nyelvhez tett közzé olyan könyvtárakat, amik segítségével egyszerűbbé válik Maps térképalkalmazása szolgáltatásainak használata. Az új Java és Python könyvtárak ugyanazt a szabványos REST API-t használják a Maps elérésére, amit a JavaScript API is, ezt a funkcionalitást azonban az említett nyelvekből kényelmesen használható, úgymond natív osztályokba, illetve függvényekbe csomagolják. Ezek útvonaltervezésre, távolságok mérésére, valamint geokódolásra is használhatók, de lehetőség van magasságtérképek és időzónainformációk lekérdezésére is segítségükkel.
 • 10 éve
 • nincs komment
Szeretnél értesítéseket kapni a legújabb érdekes hírekről?
Az értesítéseket később bármikor kikapcsolhatod, azt pedig személyre szabhatod, hogy mikor jelenhetnek meg neked.