Bár a COBOL és a FORTAN, valamint a Node.js nem csak, hogy nincsenek igazán közeli rokonságban, de gyakorlatilag az egymástól legtávolabb eső technológiákat képezik, amiket több, mint fél évszázad választ el egymástól, ennek ellenére mostantól nem jelent problémát összekapcsolásuk egymással. Egy román programozó ugyanis mindkét ősi nyelvhez elkészített egy-egy hidat, ami lehetővé teszi a napjaink egyik legnépszerűbb platformját képező Node.js összekapcsolását előbbiekkel.

Bizau Ionica hídjainak létrehozása öncélúnak tűnhet, de nem feltétlenül az. FORTRAN és főleg COBOL kódokból ugyanis még ma is meglepően sokat használnak egyes szektorokban (mint pl. a bankok), ahol egyre nagyobb problémát jelent ezek hozzáigazítása vagy összekapcsolása a modern megoldásokkal. A szóban forgó illesztésekkel azonban mostantól ez is lehetségessé válik: ti. a Node.js kódok közvetlen meghívása a szóban forgó programokból, és viszont.

Grace Hopper közismert fotójának ASCII változatát egy COBOL programból meghívott Node.js rutin generálta leGrace Hopper közismert fotójának ASCII változatát egy COBOL programból meghívott Node.js rutin generálta le

Az érdeklődők a FORTRAN és COBOL, valamint Node.js kódbázisok összekapcsolását lehetővé tevő hidakat Ionica GitHub kódtárai között találják meg.