Az Apple a héten kiadta az első előzetest hamarosan induló valóságshow-jához, amiben ezúttal a megszokottól eltérően nem a nyolc általánosból is kibukott munkanélküliek, hanem alkalmazásfejlesztők mindennapjait lehet majd nyomon követni. Az eredetileg még tavaly nyáron beharangozott, de csak idén "adásba" kerülő Planet of the Apps-ben ismert celebritások próbálják majd meg egyengetni a különböző, érdekesnek tűnő ötletekkel előálló fejlesztők útját a sikerig.

A pártfogók között például ott lesz a több TV-sorozatból is ismert Jessica Alba, a mozikban számos filmben látott Gwyneth Paltrow, valamint az elsősorban zeneszámok létrehozásában jeleskedő will.i.am is. Az fejlesztőknek első körben őket kell majd megnyerniük ötletüknek és maguknak, ezt követően pedig együtt próbálják majd meg a kitalált alkalmazást tökéletesre csiszolni, illetve a komoly pénzekkel operáló befektetőktől az annak kidolgozásához és beindításához szükséges pénzeket begyűjteni.

Azt, hogy a Planet of the Apps mikor fog elindulni, az Apple egyelőre nem árulta el, csak azt, hogy annak epizódjai Music szolgáltatása keretében válnak majd megtekinthetővé.