Az Apple a hét elején megnyílt idei fejlesztői konferenciáján egy eredetileg talán viccesnek szánt, ám végül erősen cikiző stílusú videóval üdvözölte a megjelenteket. A klipben a vállalat a természetfilmek stílusát utánozva próbál meg párhuzamot húzni az állatcsordák vándorlása, és a fejlesztők a WWDC-re látogatása között - több ponton csúnyán kifigurázva a programozókat.

Bár sokan már a fenti hasonlatot is sértőnek tartanák, az Apple azonban nem áll itt meg a finomnak egyáltalán nem mondható gúnyolódással. A programozókat ugyanis szó szerint barlanglakónak nevezi a videóban, majd később piranjákhoz hasonlítja őket, az állítólag konferencián tanúsított táplálkozási viselkedésük alapján.

A klippel - azon kívül, hogy a konferencia célközönségét figurázza ki - csak annyi baj van, hogy ötlete annyira eredeti, mint a GUI-tól kezdve a táblagépen át az okosóráig gyakorlatilag minden más Apple-terméké is. A poént ugyanis korábban már mások elsütötték, az almás vállalat meg gyakorlatilag ezt másolta le egyben, a koncepción csak annyit változtatva, hogy az eredetiben finom, de nem sértő humoros hangnemet egyértelműen több ponton gúnyossá változtatta.