Az Apple a közelmúltban szép csendben egy olyan változtatás vezetett be az App Store-ba készülő alkalmazások irányelveiben, ami igen kedvező a fejlesztők számára. Az almás vállalat ugyanis eddig kategorikusan tiltotta a programok számára, hogy azok külső kódokat töltsenek le és futtassanak - mostantól azonban erre is lehetőség lesz, bár egyelőre csak korlátozott formában.

Az új App Store irányelvek a kifejezetten oktatói és fejlesztői célú programok számára mostantól megengedik külső forrásból származó kódok letöltését és futtatását is. A 2.5.2 pontban részletezett új engedménnyel kapcsolatban az egyetlen kikötés, hogy a kódokat futtatás előtt az iOS-es programoknak minden esetben megtekinthetővé és szerkeszthetővé kell tenni a felhasználók számára - tehát "vaktában", illetve a felhasználó jóváhagyása nélkül továbbra sem futtathatják azokat.

A szabályokban bekövetkező változásoknak köszönhetően mostantól pl. felhős kódtárak és kódkeresők elérése is integrálásra kerülhet az iOS-en futó fejlesztőeszközökbe - sőt, akár verziókezelők támogatása is megjelenhet azokban. Az ilyen alkalmazások közül többen már reagáltak is a változtatásokra, és új verziókat tették közzé, amikben már közvetlenül van lehetőség a kódok importálására.