A Google a héten tette közzé azt, az Udacity-vel közösen kidolgozott videósorozatot, ami azt ígéri, hogy egy a programozáshoz semmilyen szinten sem értő laikusból alig 165 óra alatt egy kész Android-programozót csinál. A cég szerint a mobilos app-ok írásához csak egy jó ötletre van szükség - minden más pedig megtanulható az ingyenes sorozatból.

Az Android Basics Nanodegree tanfolyam ezzel összefüggésben az alapoktól kezdi az oktatást, és onnan tér át a komolyabb témákra. Mire a tanuló a videósorozat végére ér, már pontosan fogja tudni, hogy hogyan lehet pl. egy rendelések leadására használható, egy megmentett állatok örökbefogadását segítő vagy éppen egy nyelvoktató alkalmazást készíteni Androidra.

A tanfolyam videósorozata teljesen ingyenesen érhető el mindenki számára - de aki hajlandó némi plusz pénzt szánni a tanulásra, az teszteket, illetve azok kiértékelését, sőt, akár konzultációt is vásárolhat hozzá a Udacity platformjáról.

Az alig egy hónap alatt elvégezhető Android Basics Nanodegree tanfolyamra eddig már több, mint 130.000-en iratkoztak fel.