165 órában csinál laikusból Android-programozót a Google új videósorozata

165 órában csinál laikusból Android-programozót a Google új videósorozata
2016-06-23T13:51:47+02:00
2016-06-26T10:49:38+02:00
2022-10-20T08:35:36+02:00
 • Én inkább ahhoz hasonlítanám az SQL motort, mint ami a játékokban a renderelő motor. Régen mindenki saját renderelő motort írt, később kijött az OpenGL és a D3D, ahol már a GPU végezte el ezeket a műveleteket (polygon fillezés, texture mapping stb.), amit annó a wolfeinstein és a többi "kézzel" csinált. Érdekes módon később bejöttek a shaderek, ahol már részletesebben lehetett beleavatkozni a korábban kötött renderelő motorba, ma meg már még alacsonyabb szintű renderelők vannak (Vulkan, Metal, D3D12), vagyis majdhogynem visszalyukadtunk a régi időkbe és egyre kevesebb a kötöttség. Ez olyan, mintha az SQL server bizonyos részeit neked kellene/lehetne megírni, mert speciális az alkalmazás, mondjuk közösségi startupot szeretnél, amihez az SQL server már nem elég, vagy egyéb speciális kívánságok.

  Ami a teljes játékmotort illeti azt talán a Lightswitch-hez tudnám hasonlítani, ahol össze lehet kattingatni az alkalmazást eléggé kötött módon, mint, ahogy az Unreal engine-ben is ezt meg lehet tenni a Blueprint szerkesztőben. Aki viszont részletesebb alkamazást szeretne, mert a komoponensek tudása nem elég részletesen paraméterezhető, annak bizony meg kell írni az architektúrát is. Ilyen lehet egy játékban például a fizika, ahol a beépített PhysX motor ugyan nagyon szép és sokat tud, de a fejlesztők inkább "arcade" játékokhoz ajánlják vagyis élethű autoszimulátort olyan játékmotorral, ahova ez van beépítve nem érdemes fejleszteni, oda már mélyebben bele kell nyúlni a részletekbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd, a régi szép időkben fogta az ember a DOS-t és a Turbo Pascal-t, és megcsinálta a saját kis adatbáziskezelőjét. A rendszer tudott fájlt írni és olvasni, de az indexek kezelését és a többit megírni már neked kellett. Aztán ma meg az ember fog egy SQL szervert és abba pakolja az adatokat. Ugyanez van a játékmotoroknál is. Régen mindenki megírta a saját kis "játékmotorját" már ha volt annyi esze, hogy leválassza a grafikát, hangot, fizikát, stb. kezelő kódot a játék mechanikájától, a pályáktól és a grafikától. Ma viszont kész motorok vannak, amiket direkt erre kitenyésztett szakik írnak - ahogy ugyanez igaz az SQL szerverekre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, biztosíthatlak, hogy az, amiről Te beszélsz. Nem bízok az ilyesmiben. :/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó, mondjunk nálunk mindenre polihisztorokat keresnek, ez nem újdonság.  Viszont azt vettem észre, hogy inkább a cross irányba van elmozdulás. Játék iparban is inkább egy scriptelési tudás egy engine-el (Unity, Unreal) többet ér a komoly szaktudásnál (C++ és OpenGL/D3D állás szinte nincs is már). Üzleti appoknál is inkább olyat keresnek, aki lefed egyszerre egy eszközzel lehetőleg mindent és nem 1-1 szakértőt külön-külön. Lehet csak én találkozok ilyenekkel mostanában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Nezd meg a hirdetest ahol iOS es Android programozot is keresnek. :) Neha magasabb az igeny azert. Szerintem (igy 8 app utan mondom), mostanaban a mobilprogramozasban is jellemzo hogy polihisztorokat keresnek. Meg egyenlore vannak is de nem sokaig. Hatalmas platform, rengeteg fele lehetoseggel ami a jovoben meg tovabb fog bovulni. Mar sserintem nagyobb hattertuads kell egy komolyabb uzleti mobil app megorasahoz, mintha desktopra kernek ugyanezt, mert kell kezelni fizetesi megoldasokat, mindenfele push notifficationt, szerver apikat, animaciokat meg meg egyeb olyan dolgot ami desktopon nem megszokott.

  Es a mai mobiltelok teljesitmenye kozelit egy 5 eves PC teljesitmenyehez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akik majd képesek lesznek nagyon fasza f_ingós programok megírására.

  Momentán ennél többre nem is igazán van igény.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • '...165 óra alatt egy kész android programozót...'

  Mindig jót mosolygok az ilyesmin. Ismét születik majd pár ezer 'kész android programozó' akik majd képesek lesznek nagyon fasza f_ingós programok megírására.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valamit elrontottál. Itt kell feliratkozni. Nem kell semmilyen kártyaszámot megadni, csak egy nevet, egy emailt meg egy jelszót. Ezek után a teljes tanfolyam összes videóanyaga elérhető, teljesen ingyenesen. Kártyaadatok megadása csak a fizetős szolgáltatások igénybevételéhez (konzultáció, vizsgák, stb.) szükséges.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy ingyenes hogyha élből kártyát kell hozzáadni és mindkét opciónál 23-án vagy 30án már terhelik a kártyát?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd