Fejlesztői körökben egyértelműen a Google az a cég, amelynek állásinterjúival kapcsolatban a legtöbb információ kering a köztudatban, és amikkel kapcsolatban a legtöbben vélnek tudni valami biztosat. Ugyanakkor a valóságban ezen legendák jelentős része teljesen hamis, mert vagy soha nem is működött úgy a felvételiztetés a cégnél, ahogy állítja, vagy mert az évek során a keresőóriás más módszerek használatára tért át.

Szerencsére a fenti - maga a Google által kiadott - videó révén végre valós képhet kaphat mindenki arról, hogy hogyan is zajlik ténylegesen egy állásinterjú a vállalatnál. Vagy legalábbis az a része, amiben az illető fejlesztő szakmai felkészültségét mérik fel és azt, hogy mennyire gyorsan képes jó és hatékony megoldást kidolgozni egy számára újnak számító problémára.

Bár a videót mindenképpen érdemes végignézni - nem csak az interjúztatás, de egy érdekes probléma megoldásainak megismerése végett is -, annyit már most elárulhatunk róla, hogy a legendás "fogós/találós kérdéseknek" bizony nyoma sincs benne.