Tartományba belépés excelből jelszóval hogyan?

Tartományba belépés excelből jelszóval hogyan?
2008-10-16T10:59:58+02:00
2008-10-16T14:14:14+02:00
2022-11-11T06:50:36+01:00
gdoki
Üdv!

Volna még mindíg az exceles programom. Mely jelenleg a fájljait egy közös megosztott könyvtárban tárolja a céges szerveren. Azonban mivel tartomány alapú a dolog, ezért ha valakinek nem sikerül a tartományba lépnie (pl. ha elfelejti a csatit bedugni a laptopján és utólag pótolja eme hiányosságot) akkor a könyvtár csak azután elérhető miután megadja a tartományadatait. Nos létre lett hozva egy "univerzális" jelszó amivel el lehet érni a könyvtárat anélkül hogy bejelentkezne a user a tartományba (pl home premiummal). Nos ha az excel próbál meg olvasni vagy írni ide akkor sajnos nem szól a csatlakozásról, vagy hogy írja be a jelszót stb. Arra kéne a megoldás hogy a copy ill. open utasításokat hogyan tudom kiegészíteni eme univerzális jelszóval hogy a usereknek ne keljen azzal megkeresniük hogy már megint rossz a program Válaszokat előre is köszönöm...Ja természetesen VBA-ban kellene...:)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az open-t és a copy-t nem tudod kiegészíteni. Ami tehetsz az az, hogy felmappeled a kérdéses meghajtót és arra másolsz.

Vagy felveszed a referenciák közé a Windows Script Host Object Model-t és úgy hozol létre egy WshNetwork objektumot, vagy használod a CreateObject("WScript.Network") hívást. Aztán meghívod ennek a MapNetworkDrive metódusát és a csatolt mappára másolsz.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Köszönöm a gyors választ!

  Egy kieg kérdés és küldöm a pontot (csak tudnám honnan tudtok ennyi mindent ... én is elég rég óta programozok, de egy csomó dolgban csak rátok számíthatok ... eszembe sem jutott volna a scripting hostot használni ... angolban meg gyenge vagyok így a google keresés néha nem azt adja amit várok )

  Szóval ha már csatlakozott egyszer kétszer az illető, akkor a host szól hogy már van ilyen kapcsolat...ok gondoltam leszedetem, erre is van metódus, de a leszedést indító parancs meg aztmondja hogy a kapcsolat nem létezik (mert be kéne írni a jelszót) 22-es csapdája ezt hogyan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez esetben inkább egy figyelmeztetést kéne kiírni, hogy a progi használatához be kell jelentkezni a tartományba...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • heh ... megvan

  WshNetwork.RemoveNetworkDrive "X:", True, True

  így bontja a kapcsolatot ha van,majd a hálózati meghajtók listájából is kiveszi.(Kell a 2 true)

  És mégegyszer köszönöm!!!!!!!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd