Azure Sql Database vs Cloud szerver
2017-08-22T22:20:31+02:00
2017-08-25T01:27:13+02:00
2022-07-19T00:46:15+02:00
 • Hát azure sql-en vagy fizetsz nagyobb tiert, vagy optimalizálni kell erősen. (nyilván van határ a különböző tier-eken belül is)

  Van egy dtu nevű mérőszám, ami lekorlátozza az adatbázisod, cpu, dataio és társai amik meghatározzák. Na ezt érdemes figyelni az azure portálon, diagrammon lehet nézni, mikor álljon égnek a hajunk :)

  Az egyértelmű tény, hogy egy indexek nélküli db sokkal jobban hasít egy vps-en, vagy saját szerveren, mint egy sql azure standard előfizetésen (legalábbis s0, s1, s2 -höz képest biztosan)

  Amúgy nekem van egy olyan érzésem, hogy nem mindig ugyanazt a teljesítményt nyújtja ugyanaz az előfizetés.
  Ma pont volt optimalizálásos problémám, és volt egy teljesen kioptimalizálatlan tárolt eljárás. Ami kétszer is timeoutolt 10 perc után, míg utána 2-3-szor gyakorlatilag lefutott fél-1 perc alatt. Utána megint sikerült reprózni a hosszan tartó futást...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes teszteredmény, hogy SSMS-ből futtatva az Azure sql ugyanúgy 4sec alatt kérdezi le, mint a cloud szerver. Viszont a cloud esetében "egyből" át is megy az adat, azurenál valahol 20 secet vár. Egyelőre nem értem a különbséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  érdeklődni szeretnék Azure SQL tapasztalatokról. Van egy szerény public cloud virtual szerverem (2 virtual cpu, 3 gb ram) ami web és sql (2008) kirszolgáló egyszerre (tudom nem a legszebb kombináció). Innen tervezem szétválasztani és átköltöztetni az SQL-t és a web szervert. Azure-ra esett a választásom (stack miatt kell az erős windows kötődés egyelőre, .net core és linux párost egyelőre hagyjuk), felhúztam a free triallal egy S1 DTUs 20 kiszolgálót. Restoroltam rá ugyanazt az adatbázist amit használok a cloud szerveren és elkezdtem nyüstölni. Van erre egy megfelelően ronda tároltam ami a cloudon 4 sec alatt fut le viszont az azureon 24 sec alatt. Többször futtattam egymás után, de mindig hasonló eredmény jött vissza.
  Ennek az azure kiszolgálónak ~25 euró az ára, a következő lépés (S2 50 DTUs) már 63 eur.
  Ennyire rossz lenne a scriptem, hogy az azure nem tudja optimalizálni? Ha igen akkor a sima mssql 2008-on miért megy jobb teljesítménnyel? Ennyire drága lenne az azure, hogy S2 felett érné csak meg? (ha lineáris a növekedés akkor még az S2 se érné el a 4 sec-t) Valami szuper beállítást kihagytam volna?
  Ugyanitt jó ár-érték arányú windows-t is támogató cloud szolgáltatót keresek:)

  Tippeket előre is köszönöm!:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd