Egyéni webáruház készítése.
2017-01-14T23:08:17+01:00
2017-01-25T13:04:49+01:00
2022-07-21T16:21:40+02:00
 • Nagyon köszönöm mindenkinek. Oly sok segítség és árajánlat érkezett, hogy időm sem volt mindannyira válaszolni. Sikerült felvenni egy szakemberrel a kapcsolatot, elkezdtük a web áruházat fejleszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kkv-nek, mikrovállalkozásnak hitelből beruházni ==> (kevés kivétellel) életveszélyes....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De az, bővebben priviben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor maradnak a lehetőségek, melyeket korábban vázoltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már felvettem a kapcsolatot pályázat készítő céggel is. Sajnos a legnagyobb része kölcsönből megoldható. Itt nem arról van szó, hogy nincs elég tőke a webshop megrendeléséhez. Inkább attól tartok, hogy nem termeli vissza. Vagy legalább is sok időbe kerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha azt kérdezed egy PHP fejlesztéssel foglalkozó csapattól, hogy mennyiért rak neked össze egy olyan webshopot, ami dögös/gyors/kényelmes/fizetési rendszerrel integrált/mobil appja van a nyomon követéshez és legyen mondjuk ilyen, akkor mit fognak mondani ?
  Mit gondolsz mennyiért kapod ezt meg a shopify-tól ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Két komponenesű a pályázat, kölcsön része is van: "A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem neked pont megfelelő lenne ez a pályázat:
  GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzlLehetséges, hogy nem egyedi fejlesztésre van szükséged, hanem széleskörű funkcionalitással bíró profi, kész termékre. Ilyenből találsz bérelhetőt is (pl. shoprenter.hu - nem reklámképpen, amúgy semmi közöm hozzájuk).
  A termékszám nem lehet probléma, de olyan áruház kell, ami segíti az eladást. Például lehessen bankkártyával fizetni, tudjál hírlevelet küldeni, kezelje a pontgyűjtést, kuponozást, ilyesmi. Ma már innen indulnak az elvárások.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na... téged is jól átvertek.

  Az Unixnál egész életemben egy darab féktisztítót vettem 600 Ft környékén, azt is a quadcopterem rotorjainak tisztítására, mert közel vannak és ez így kényelmes volt.
  Bárdinál sosem vettem semmit. Szóval tényleg jól átvertek. Mind! ;)

  De az autókereskedő / autószerelő haverom, ha éppen nem bontóban vásárol, akkor náluk, szóval biztos ezek a legrosszabb helyek. Persze 50% engedménnyel, ami nyilván egyértelmű, hogy azért annyi, mert 450% haszonnal dolgoznak. Konkrét példát is tudok bekerülési árról és listaárról is. Szóval megint jól átvertek, semmivel nem vagyok képben. Köszi a feltételezést!

  Ezzel együtt nem látom, hogy miért kockáztatnék 1-4% árkülönbséget egy olyan webáruháznál, akik lehet, hogy már holnap nem is lesznek, nem tudok visszamenni reklamálni, az egész megjelenése, külseje olyan, hogy messzire elkerülöm, mert aki ennyire igénytelen, az nyilván másban is az és a webáruház ugyanúgy az üzlet része, mint az ügyfélkezelés és egyebek.

  Valamint az is szempont, hogy amit keresek, az van-e, mennyi idő alatt lesz, ha nincs, házhoz hozzák-e ingyen, 100 méterre vannak-e tőlem. Egyébként meg minden terméket megnézek a neten, mert van, ami az egyik helyen olcsóbb, van ami a másikon. Autóalkatrészt pont nem szoktam venni, mert japán autóm van, és tudom, hogy csak a japánbérencek városi legendája, de hát nem akar elromlani rajta semmi ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [off]

  Foglaljuk össze, amit tudunk.

  1) Ismét egy magyar kisvállalkozás, amely nem terméket állít elő, hanem kereskedni próbál. Bár a kereskedés is tud értékteremtő lenni, az N+1-ik webáruház az égvilágon semmilyen hasznot nem hajt gazdasági értelemben és előre borítékolhatóan üzleti bukás. Még akkor is bukás, ha egy niche szegmensben próbálkozik.

  2) Ha már kereskedelem, akkor az értékteremtés a marketing lenne beleértve az értékesítési csatorna (incl. online webshop) kényelmét, na meg a logisztikát stb. Ilyen céghez nem érdemes 40-50 milió forintnál kevesebb pénzből hozzákezdeni, hiszen raktárkészletet is illene tartani stb. De autóalkatrészhez valószínűleg ennél nagyságrendileg több pénz lenne szükséges.

  3) A vélt bevétel legalább 5%-át kellene marketingre költeni, ez pedig a 100-200 ezres webshop fényében eléggé kérdéses. (És a webshop még csak nem is marketing, hanem értékesítési csatorna, amely mint kereskedő cégnek, a logisztika mellett egy kiemelt területe kellene, hogy legyen.)

  4) Én is csináltam már 200 ezerért webshopot cégnek, de az egyrészt 15 évvel ezelőtt volt, másrészt már akkor is alul volt árazva kedvességből (mivel az ügyfél egyébként havonta hagyott nálam 120 ezret), és az a webshop ma már nem lenne versenyképes. 

  5) Egy teljesen alap webshop normális cégnél 700K-1M közé esett már 5-6 évvel ezelőtt is, de egy autóalkatrészeket milliós változatban kezelő (és következésképpen a logisztikát, számlázást stb. is intéző) webshopnak a belekerülési költsége pár 10 millió forint kellene, hogy legyen.

  Nem az én dolgom persze, de azért elszomorító, hogy Magyarországon az emberek első ötlete a kereskedés és a webshop, ahelyett, hogy TERMELNÉNEK valami értéket. Mindazonáltal a kereskedés is tud értéket termelni, ha jól csinálják, csak ahhoz meg érteni kellene (és pénz kell hozzá, sok pénz), ami meg nem szokott menni.

  [/OFF]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nehéz lenne titkolni, hogy van némi (nem annyira) titkos megegyezés a háttérben. Forintra ugyanaz az ár a Unixnál és a Bárdinál?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • +Bárdi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • akiktől már az első látogatáskor kapok 10-20%-os kedvezmény kártyát, de a 40-50%-os törzskártya is könnyen megszerezhető vagy ismerőstől kölcsönkérhető? :)

  Na... téged is jól átvertek.

  1, Mindenkinek van 40%-a, mégis marha drága a unix.
  2, A valós ár duplájából könnyű engedni 50%-ot... :)

  Konkrét példa:

  Ebay (mindig akció van): 1x ORIGINAL BOSCH LAMBDASONDE BMW 5-ER E39 E60 520-540 +M5 98-05

  Náluk: Két Molnár Autó Kft. Webshop

  Unix: képen
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Hogy az ördögbe lehet megélni autó alkatrész kereskedésből, amikor ott van a két nagy, akiket én ismerek (Bárdi, Unix), akiktől már az első látogatáskor kapok 10-20%-os kedvezmény kártyát, de a 40-50%-os törzskártya is könnyen megszerezhető vagy ismerőstől kölcsönkérhető? :)

  Arról meg nem is beszélek, hogy 400x kulturáltabb és használhatóbb a webáruházuk, már annál a termék listázó weboldálnál, amit belinkeltél, még egy mezei átlagembernek is, aki azt sem tudja, milyen alkatrészek vannak a kocsijában. Mondjuk ezeket egy komoly webfejlesztő csapat készítette hónapokon át, de hát szerintem ma ez a szint elvárás is. Mármint a végeredmény.

  Persze egy ilyen 20 sornyi szöveg lapozgatós valamit össze lehet rakni aprópénzből, de egyrészt a válaszidejétől már elszaladnék, ha a kinézetétől nem tettem volna már előtte meg. Bocs, hogy lehúzom, de itt soha nem vásárolnék, annyira nívótlan kinézetben, sebességben. Ez pont egy olyan tákolt valaminek néz ki, mint ami valójában. És ez nem sok bizalomra ad okot egy vásárlónak, aki járt már normális webáruházban.

  Szerintem szedjetek össze több százezeret és egy hozzáértővel csináljatok belőle valami normálisat, mert ez egy centire van csak a totál vállalhatatlantól. Az egyedi termékbetöltés miatt persze ez kicsit szívás lehet, de nem hinném, hogy bármelyik kategóriákat kezelő elterjedt webáruház ne tudna megbirkózni ezzel a feladattal a mostaninál két nagyságrenddel magasabb szinten, ha sikerül megoldani a termék / ár importot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megnéztem ezt az Oscar valamit, de a hostingeren pl. azt írja, hogy a django-t se engedik futtani, biztonsági okok miatt, akkor hogy is van ez ? Azzal mi baja lehet ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen egyetértek, a hozzámszólásom szándékosan 'általános volt' ==> robosztus alkalmazás, 'mindenki egyszerre akar mindent' scenario.

  Hétköznapi példa: közepesen nagy magyar város autóalkatrész kereskedése: napi 100-1000 online  regionális látogató (tapasztalatai adat), ha országos a szolgáltatás, az más persze....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Mint mondottam volt, nincs vele tapasztalatom, nem ismerem (se kint se bent), csak jókat halottam róla pár ügyféltől (ők meg voltak vele elégedve). Csekkold a webhelyüket, ha érdekel biztos fellelhető az infó...

  Így vagy úgy, attól még hogy neked vagy nekem nem szimpi, ezért vagy azért, vagy akár kifejezetten unszimpi, másnak lehet, hogy pont ideális.

  Kinek a pap... De a lényeg a bérlés lehetőségén van, nem a shoprenter-en.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A shoprenter az nem egy opencart amibol "veletlenul" kifelejtettek a license.txt -t?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Én is úgy látom, hogy fogalom különbségek vannak.. Elég nagyvonalú a webshop kifejezést használni arra az oldalra. Mindenki szokásos (normális) webshopra gondolt.

  Viszont a jó hír, hogy akkor neked nemhogy profi (ennyi terméknél már profi shopban gondolkodnak általában), de webshop sem kell. Leglábbis felteszem, hogy ha eddig ez elég volt, akkor ezután is az lesz, csak modern kivitelben és az meg is oldható 1-2 százererből.

  Az oldalad alapján:

  Neked egy cégbemutató oldal kell, mely egy menüpontjában ellátja azokat az alap webshop funkciókat (rendelés kezelés), amire neked szükséged van. Bár, ahogy nézem te erre is gondolhattál, csak épp nem a megfelelő részleteket hangsúlyozták eddig a témában:

  Egy alap webáruházra gondolnék

  Neked az kell, hogy

  lehozza a termékeket egy listába lapozóval, keresővel esetleg egy kategória szűrés még belefér a költségvetésedbe, valamint egy (nagyon) alap kosár, ami a megrendelést, ahogy írta cmilan2 lementi adatbázisba vagy épp email-t küld.. ahogy szimpatikusabb.

  Valamint ha nem egyszeri alkalomról van szó mindehhez kell egy admin felület, ahol feltöltheted frissíted a terméklistádat.

  Szerintem ez 150-200 körül megoldható..

  Ugyanennyi pénzből a második lehetőséged, ha mákod van (vagy ha nincs, nézőpont kérdése) találsz egy juniort/kezdőt/vérpistit, aki összekattog neked egy opencart, prestashop motorból valami viszonylag használható cuccot, kikapcsolgatja a modulok 90%-át, ráhúz egy sablont, feltölti termékkel (ennyiért töltse is fel) és kész is van a bizonyosan lassú, talán nem pakolta tele biztonsági réssel (mint a jelenlegit) webáruházad.

  A harmadik és egyben utolsó lehetőséged (ahogy én látom), pedig a bérlés.. ezt is irták már (mimrock). Ez talán a legkényelmesebb és legköltséghatékonyabb is. Karban tartják neked, frissen és ropogósan, neked talán soha hozzá sem kell nyúlnod soha az életben, gondolom a txt-s igényedért elkérnek egy kis pluszpénzt, mert azt a modult tutira le kell fejleszteni, de ha van is hasonlójuk, akkor is át kell írni egy részét bizonyára.

  Tehát a modul lefejlesztésének díján felül csak havidíjjal kell számolnod.
  Én pl a shoprenter -t tudom ajánlani, többen jókat mondanak róluk, nekem nagyon erőszakosak, agresszívek a marketing módszereik és az engem taszítani szokott,
  de ettől még lehetnek jók. Sajnos tapasztalatom nincs velük csak a hallomások. 

  Én az elsőt vagy a harmadikat javallom a másodikat semmiképp.

  Talán az lenne a legokosabb, ha összeszednéd a pontos igényeket, funkciókat amikre tényleg szükséged van, esetleg a felületet, hogy kb hogy képzelted el és arra kérsz egy-két árajánlatot, óvatosan bánva a webshop kifejezéssel :P mint vállalkozás weboldal-ra rendelési felülettel/lehetőséggel.

  Mindeközben 1-2 telefont tuti megérne ha beszélnél néhány bérelhető webshop kontaktjával, hangsúlyozva, hogy neked mire van szükséged és mire nincs (mert ők a hóembert is rádumálják a kandalló modulra), hacsak nem zárod ki valamiért egyből ezt a lehetőséget.

  Mérlegelsz és döntesz..

  Remélem segített, üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A webshopod alapjan en azt javasolnam hogy csinaltass egy normalis sablont, es egy statikus site generatorral (pl: hugo) allitsd elo az oldalt. + valakivel csinaltass egy php scriptet ami lementi adatbazisba a rendelest. Igy talan 150ezer korul meguszhatod es lesz egy normalis oldalad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt viszont tudni kell, hogy a webáruház jelenleg is működik.

  Nekem ebből az jön le, hogy se a "webáruház", se a "működik" fogalmával nem vagy tisztában. Pl. jópofa, amikor egy tök üres regisztrációs űrlapra kattintva ezt írja ki a webáruház tákolmány:
  "A regisztációs sikeresen megtörtént. Itt tud visszalépni az áruhazba..."

  Mindezt egy üres fehér lapon...

  Javaslom, hogy tanulmányozd, amit PAdam87 írt. De a többi hozzászólás elolvasása sem lesz károdra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha kompromisszumok nélkül szeretnél egy ilyen projektet megoldani, akkor több millió forintos beruházásról van szó, komolyabb cégnél átmehet 8 számjegybe is. Egy ilyen rendszer közel egyenértékű programozási feladat mint amit a UNIX és hasonló nagyok használnak, pont ezért nem nagyon látni ilyen rendszereket kiscégeknél, és pont ezért van az is, hogy minden autósbolt UNIX vagy Bárdi partner, ott van meg az informatikai és logisztikai háttér.

  Mivel kis vállalkozáról van szó így sajnos több száz ezret nem tudunk rá szentelni.

  Ebben az esetben pedig a helyedben elfelejteném az egyedi fejlesztést, mert 1-200 ezer forint ebben a kategóriában arra elég, hogy a specifikálás lemenjen (vagy arra se...).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyedi fejlesztés szerintem is több milliós tétel lenne, és akkor még olcsón megúsztad, viszont látok egy megoldást, hogy hat számjeggyel megúszd: ShopifyItt viszonylag olcsón tudsz webshopot bérelni, és gyakorlatilag akármennyi terméket feltölthetsz. A webshop kinézetét természetesen személyre tudod szabni, és viszonylag olcsóak.

  Hátránya, hogy a havidíjon felül jutalékot kérnek az eladásokból.

  A termékek importálásával, és az oldal személyreszabásával is maradhat valamennyi munka, amit végeredményben egy általad fizetett programozónak kell megcsinálnia. Annak is utána kell járni, hogy hogyan lehet úgy beállítani, hogy megfeleljen a magyar számlaadási szabályozásnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csoda hogy még egyben van az oldal... Csak egy megfelelő URL paraméter, és:

  Hiba 5: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '')' at line 1

  De ha gonosz lennék, tudnék neked kellemetlen estét csinálni még egy paraméterrel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez az oldal egy webshoptól piszkosul messze van. Ez kb. egy tábla amibe be van szórva terméknév + cikkszám. Ezt "bármilyen" adatbázis-kezelő motor lekezeli. Szerintem nem igazán tudod miről is szól egy webáruház. Hol vannak a termék paraméterek (attribútumok), ezek alapján történő keresés? Hol vannak a kategóriák? Hol vannak a képek? Hol vannak a termék opciók? Hol vannak a mennyiségi / ügyfelenkénti ár-sávok? Hol van az adónemek / szállítási módok / fizetési módok stb. kezelésére szolgáló elemek? Ez így nem más mint egy nagy lista amiben maximum keresel egy kulcsszóra, ez nudli.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Válaszadók!

  Nagyon köszönöm válaszokat!
  Azt viszont tudni kell, hogy a webáruház jelenleg is működik. Csak kb. 10 év nem volt fejlesztve. Így eléggé vállalhatatlanná vált már. De eddig elég stabilan működött. Ennek kialakítása pár százezerből jött ki. Különösebb karbantartást nem igényelt. A tárhely bérlését is 30.000/év megúsztam. Még a régi MYSQL-t használja, amit egy saját feltöltő programmal tudtam feltölteni. Hiába a milliós feletti cikkszám mégis működik. 
  Remélem nem sértem meg a fórum szabályait, ha csatolok az áruházról egy linket. De csak szeretném, hogy lássátok, ennyi termék lekérdezése is működik. Aránylag gyorsan.
  Két Molnár Autó Kft. Webshop

  A termékek adatbázisához csak egy modern webáruház felület lenne szükséges. Bár tény, hogy az adatbázist is ,modernizálni szükséges.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A gond ott kezdődik, hogy "több milliós" tételben gondolkodik.

  Egy openCart-ba is bele lehet pakolni ennyi tételt, de nagy lesz a válasz idő egy darab felhasználó esetében is. És már lehet, hogy 4-5 nél ki is feküdne. Fel lehet turbózni az OC-t, de az is pénzbe kerül és nem lesz sokkalta jobb.

  A köv. csak egy tanács: az OpenCart egy jó webshop, amit ingyenes modulokkal még kicsit optimizálni is lehet és azt a 100-150k tételt lazán tud kezelni 3-400 aktív felhasználóval is. És amikor már elég nagy az oldal látogatottsága, akkor kellene azon elgondolkodni, hogy hogyan tovább. 

  Egyáltalán kell, hogy gyors legyen?

  Biznisz az biznisz: és igen, kell.
  Ha egy oldal lassú, az emberek elpártolnak. Hiába nagy a kínálat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "a teljesítmény-kritikus lekérdezések"

  Eltudom képzelni, hogy kicsit elbeszéltek egymás mellett. A megrendelő pici családi vállalozásról beszél. Tehát annak ellenére, hogy óriási a kínálat (több milliós nagyságrendű), ebből nem következik, hogy ide vér profi szét optimalizált dolog kell.

  Egyáltalán kell, hogy gyors legyen? Használják egyszerre többen, mint 5 felhasználó? Baj, ha csak hasra ütésre 3 másodperc után töltődnének csak be az adatok az 5 aktív kliens mellett?
  (Ettől függetlenül nem 3 napos feladat pár 100ezer forintért, de valószínűleg pár hozzászóló kicsit túl dimenzionálhatja az igényeket, az is tény, hogy egy rossz de működő rendszert nem lehet felhúzni majd később, ha megsokszorozódna a teljesítmény igény, lehetne újra iratni..)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem lehet hogy az üzleti tervetek a rossz?

  Ha milliós nagyságrendű (számú) terméket árultok akkor annak képesnek kéne lennie kitermelnie egy komoly fejlesztést. Én visszavennék az igényekből és árulnék inkább ezres nagyságrendűt míg a cég talpra áll annyira, hogy képes legyen nagyobb mértékű üzemelésre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd