Műszaknapló
2016-03-25T15:59:36+01:00
2016-03-29T14:41:40+02:00
2022-07-21T23:30:45+02:00
 • Mivel a nyitó hozzászólsában nincs kérdés, csak feladat specifikáció, továbbá az jön le a használt nyelvezetből, hogy kész megoldás az elvárt, ezért a témát áthelyeztem társalgó állás rovatába!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jéé egy fehér holló aki R-t használ
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem mindegy miben csinálja, nem nekem lesz. Nem értem hol látod e megoldásomban a hihetetlen bonyolultságot, mert a te kódrészleted gyakorlatilag ugyan azt csinálja.

  Bocs!
  Most vettem csak észre, hogy nem te voltál az eredeti kérdező.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annyit azért még hozzátennék, hogy a makrós excel cmd-ből még lehet nem lesz elég, mert engedélyezni kell a makrók futtatását az excel-ben. Ki kell kapcsolni valamit magában az excelben, hogy figyelmeztetés/beleegyezés kérés nélkül futtassa azt. Most nincs kedvem utánanézni megint hol is van az.


  A megoldásom lehetővé teszi pluszban azt is, hogy a makrós excel fájlban egy pl "parameterek" nevezetű munkalapon tárolja az elérési utakat így, elég ott átírni, ha azok változnának. Persze lehet olyat is, hogy a makrós excel helyétől keressen további xls fájlokat, azaz relatív útvonallal. Lehetőségek szinte végtelenek! Ok, az R-ben is az lehet, elismerem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Nekem mindegy miben csinálja, nem nekem lesz. Nem értem hol látod e megoldásomban a hihetetlen bonyolultságot, mert a te kódrészleted gyakorlatilag ugyan azt csinálja.

  Hajrá!!! VBA-ban nyisd meg az eredményfájlt egy ciklusban járd be a könyvtárakat és minden forrásfájl minden rekordját fűzd hozzá az eredményhez. Zárd le az eredményfájlt Ha elakadsz szólj!
  a makrós excel adatai töröl, majd sorra meg kell nyitni azokat a file-okat mint a te kódodban is szerepelnek például. Be sem kell járni az adott könyvtárakat feltétlenül, mint ahogy a te kódod sem járja be szerintem, de ahhoz nem értek. Ha meg be kell, akkor bejárja, ha nem megy neki, majd megkérdezi itt hogyan kell. Kell majd esetleg used range, select, meg copy. A makrós excelt meg save as... utána meg Thisworkbook.saved=yes, meg application.quit. De ezek is csak akkor kellenek bele, ha automatán szeretné. Persze az is lehet, hogy három munkalap van az összefűzött adatokat tartalmazó excel file-ban(makrós), és azt csinálja, hogy minden nap azt hízlalja, azaz nem csinál újakat. Persze tévedhetek, de arra emlékszem mi annak idején ezen az elven csináltuk.  A megnyitás(makrós excel) gondolom megy cmd paranccsal a batch file-ban, de erre nem esküszöm most meg, mert nem ellenőriztem még le. Mondjuk EZ a feltétel nem is volt a kérdésben, csak mint lehetőséget vetettem fel. De felőlem vb.net-ben is megírhatja, vagy C++ ban, mert erre egy egyszerűbb képletet, mint a kérdező szeretne nem tudok.

  Ha meg telepíti az R-t akkor abban, de azt meg nem tudom lehet-e paraméteresen indítani az ütemezett feladatokból. Ok, ez is csak akkor kell, ha kicsit lustább és nem kézzel akarja elindítani az excel-t, meg mentegetni minden nap.

  Valahonnan ismerős nekem ez az R. Mintha statisztikai számításokra használtuk volna anno. De lehet keverem. Utána nézek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk ha office van akkor nem kell keretrendszer pluszban, illetve nem is kell azért adatbázis. Én úgy oldanám meg első blikkre, hogy készítenék egy makrós excelt, ami mikor elindul beolvassa az adott excel fileokból az adatokat, elvégzi amit kell, majd kimenti az eredményeket egy másik excel file-ba és bezár.

  Hajrá!!!
  VBA-ban nyisd meg az eredményfájlt
  egy ciklusban járd be a könyvtárakat és minden forrásfájl minden rekordját fűzd hozzá az eredményhez.
  Zárd le az eredményfájlt

  Ha elakadsz szólj!

  Ez az R mennyire ingyenes? Érdekelne, hátha tudnám használni valamire.

  Az 'R' rettenetesen ingyenes :)
  Egy baja van, sok sok idő kell hozzá és egy kicsit kitekert agyműködés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok.
  Köszönöm az eddigieket.
  Nálunk eredeti office 2013 van minden gépen. Valami olyan parancs sor kellene ami össze rántja minden fájl bol és rendezi is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Ez az R mennyire ingyenes? Érdekelne, hátha tudnám használni valamire.


  Blődséget írtam:

  Mert akkor windows feladatkezelőhöz

  mert ütemezett feladatokat akartam írni! Bocsánat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk ha office van akkor nem kell keretrendszer pluszban, illetve nem is kell azért adatbázis. Én úgy oldanám meg első blikkre, hogy készítenék egy makrós excelt, ami mikor elindul beolvassa az adott excel fileokból az adatokat, elvégzi amit kell, majd kimenti az eredményeket egy másik excel file-ba és bezár. Miért lenne ez jó? Mert akkor windows feladatkezelőhöz be lehetne tenni egy batot, ami megadott időközönként (műszak kezdés után 10 percel, vagy éppen műszak vége után)  elidítja ezt az excel makrót, ami legyártja az aznapi adott műszak összesített adatait.

  Ráadásul ezt a makrót meg sem kell írni, mert szerintem menne az még a rögzítéssel is, de ki tudja?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindjárt jön néhány javaslat, hogy használj ilyen meg olyan keretrendszert, meg adatbázist.

  A legegyszerűbb, ha telepíted az R-et + az R studiót és futtatod a következőt.

  require(xlsx) require(reshape) loadXls <- function(fname){ data <- read.xlsx(fname, 1, header=TRUE) } loadXlsFolder <- function(folderName) { xlss <- list.files(folderName, full.names = TRUE, pattern="\.xlsx$") dfs <- lapply(xlss, loadXls) merge_all(dfs) } setwd('d:/devel/R/muszaki') muszak1 <- loadXlsFolder("d:/devel/R/muszaki/muszak1") muszak2 <- loadXlsFolder("d:/devel/R/muszaki/muszak2") muszak3 <- loadXlsFolder("d:/devel/R/muszaki/muszak3") mind <- rbind(muszak1, muszak2) mind <- rbind(mind, muszak3) write.xlsx(mind, 'out.xlsx')

  Upsz !
  Bocs, ez nem VBA .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  Szeretnék egy jól átlátható 3 műszaknyi ember tevékenység rögzítését 1 db excelbe összehúzni.
  Valahogy így néz ki:
  3 mappa minden műszaknak és ebben 6 excel "minden dolgozónak saját' amiben a napi jelentéseiket rögzítik. Ezek teljesen egyformák, mert mindenki ugyan azt ellenőrzi és regisztrálja. 
  -Dátum, Név, műszak, gépszám, termékszám, problémák. ezek vannak a fejlécben és alá pedig vezetik naponta.

  Szeretném egy képlettel minden dolgozó beírt napját egy excelbe összegezni, napról napra. 

  Előre is köszönöm a segítséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd