Így működik a tömörítés 1: A változó hosszúságú kódolás
2014-05-21T14:34:59+02:00
2014-05-22T23:20:48+02:00
2022-06-29T07:52:29+02:00
 • Igen, felcserélte az irányt: a kód kiolvasását a gyökértől lefelé sorrendben kellene tenni, ha prefix kódot akarunk, ő meg azt mondta, hogy a levéltől olvassunk a gyökér felé. (Az általa mondott kód postfix kód, ami tuljadonképpen ugyanúgy tökéletes eredményt ad ha jobbról balra írjuk a biteket a tömörítésnél.)
  Tekintve, hogy a least significant bitet sokszor a jobb oldalon ábrázoljuk a bal oldal helyett (tulajdonképpen a bináris számábrázolás ilyen) akkor is, ha a szimbólumokat meg balról jobbra írjuk, a kavarodás amiatt is lehet, hogy ilyen formában adta meg a kódokat... Ami nagyon nem szerencsés persze egy olyan (kezdőket oktató) videóban, amiben előtte láthatólag implicite mindig balról jobbra bitsorrendet feltételezett, és beszélt is a prefix tulajdonságról.
  Amúgy ettől eltekintve tetszett a videó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, szerintem is elrontotta a végén. De lehet, hogy csak az éberségünket teszteli
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a vége véletlen nem hibás?

  A - 0
  B - 01
  C - 11

  Bár hajnal fél3kor néztem a videót de se a digitális technika emlékeim alapján se a videóban elhangzottak alapján nem látom, hogy ez hogy prefix kód... a B-nek 10-nak kéne lennie
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó volt ez a videó arra, hogy felfrissítse azt, amit annak idején adatsűrítés előadáson már hallottam. Hogy mennyi haszna van teljesen nulláról induló néző számára, azt nem igazán tudom megítélni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aki már ért egy kicsit hozzá, annak jó!
  Amit én hiányának rónám fel, az a tömörsége
  Pár algoritmus pedig többet érne ABCD szimbólum bemutatásnál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meglepően jónak találtam (bár kb 1/3-ig volt időm, de megnézem majd végig). Nem buta szájbarágós dedó, de nem is elrugaszkodott minden tapasztalattól és az 'elmélet térben' lebegő.

  Azért ha én terveznék egy ilyen oktató sorozatot, először pl. az RLE tömörítést mutatnám egyszerűsége és könnyen átláthatósága okán és amikor itt egy példán láthatóvá válna, hogy vannak esetek, amikor ugyan kevés a szimbólum, de nem sorozatokba szerveződik, akkor lépnék (csak másodjára) Shannon munkássága felé.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd