Az amerikai kormányzat közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy nemzetbiztonsági hivatala, az NSA egy új útmutatást adott ki szoftverfejlesztők számára a biztonságos szoftverek létrehozásával kapcsolatban. Ebben a hivatal azt javasolja, hogy előbbiek minél előbb térjenek át a C-ről, a C++-ról és az azokhoz hasonló nyelvekről a memóriabiztonsági garanciákkal rendelkező nyelvek használatára, hiszen ezekben önmagukban is védene bizonyos típusú sebezhetőségekkel szemben.

A "Software Memory Safety - Cybersecurity Information Sheet" címet viselő dokumentumban az NSA a már említett, memóriabiztonsági garanciákat nem nyújtó nyelvek helyett többek között a C#, a Go, a Java, a Ruby, valamint a Rust és a Swift használatát javasolja. Ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy ezek használata önmagában nem jelent tökéletes védelmet, hiszen legtöbbjükben - plusz jelöléssel - továbbra is lehetőség van nem memóriabiztos műveletek végzésére is, illetve, hogy ezekből is lehet olyan könyvtárakat használni, amik nem memóriabiztosak, és amik így sebezhetővé tehetik az egyébként önmagukban biztonságos kódokat is.

Többek között ezért azt is javasolja az ügynökség, hogy a létrehozott alkalmazásokat a fejlesztők különböző statikus és dinamikus biztonsági teszteknek vessék alá, amik segíthetnek felderíteni a programokban a memóriabiztos nyelv használata ellenére esetlegesen bent maradt hibákat. Szerintük ilyen tesztekből, illetve erre szolgáló eszközökből többet is érdemes használni, mert ez jelentősen megnöveli az esélyét a hibák megtalálásának.

Ezen kívül fontos a támadásokat megnehezítő további technológiák, mint pl. a s Control Flow Guard (CFG), az Address Space Layout Randomization (ASLR) és Data Execution Prevention (DEP) használata is, amik mind egy plusz védelmi vonalat képezhetnek akkor, ha az elsőn mégis sikerülne a hackereknek áthatolniuk. Az NSA további tanácsait a biztonságos szoftverfejlesztéssel kapcsolatban itt lehet elolvasni.