A WinGet csomagkezelőt használó fejlesztők és rendszergazdák az elmúlt napokban furcsa hibaüzenetekkel találhatták szembe magukat, akár korábban probléma nélkül működő szkriptjeik esetében is. Mint most kiderült: a probléma nem az ő gépükben volt, hanem a Microsoft csomagkezelője mögötti infrastruktúrával lehetett valami baj, amit most a cég munkatársai végre helyrepofoztak.

A többek között "Failed in attempting to update the source: winget" és "**Failed** in attempting to update the source: **winget**" - és ezek különböző nyelvű megfelelőiben - manifesztálódó probléma diagnosztizálását az is nehezíthette, hogy egyeseknél a jelenség nem állandóan jelentkezett, hanem ugyanannak a műveletnek az ismételt végrehajtás is hol ment és hol nem.

A WinGet hiba, amibe az elmúlt napokban sokan belefuthattakA WinGet hiba, amibe az elmúlt napokban sokan belefuthattak

Ennek oka az volt, hogy a hibát a WinGet által használt CDN hibás konfigurációja okozhatta - és attól függően, hogy a számos szerver közül éppen melyikhez sikerült a felhasználónak, illetve kliensének kapcsolódnia, a probléma megjelenhetett vagy akár teljesen el is tűnhetett, míg másoknál az soha nem is jelentkezett.

Mindenesetre a problémát állítólag kedd délelőttre a Microsoft munkatársai véglegesen elhárították, így a WinGet működése mindenkinél helyre kellett hogy álljon mostanra.