A Microsoft a hét közepén új verzió kiadását jelentette be univerzális csomagkezelő alkalmazásából, ami mintegy fél tucat különböző fejlesztéssel okosodott. A Winget 1.3 így többek között új lehetőségeket nyújt a csomagkészítők számára a felhasználók tájékoztatására, jobban kezeli a verziószámokat és támogatja a platformfüggő, illetve portábilis működést is.

A fejlesztések közül a Microsoft első helyen azokat emeli ki, ami az eddigiekhez képest egy rakás plusz információ biztosítását teszi lehetővé a csomagkészítők, illetve ezek lekérdezését a csomagot telepítők részére. Így pl. mostantól dokumentáció és telepítési jegyzetek is rakhatók a csomagokba, amik lekérdezhetők, illetve telepítés során automatikusan megjelennek a felhasználók részére, probléma esetén pedig a hiba leírása mellett egy weboldal címét is biztosíthatja a csomag, ahol további útmutatást vagy segítséget lehet az elhárításhoz kapni.

A Winget csomagkezelőA Winget csomagkezelő

Ezen kívül a Microsoft átdolgozta, illetve egyértelműbbé tette a verziószámok kezelésének módját a csomagokban, amik immár anélkül viselhetnek eltérő belső verziószámot és a felhasználónak megjelenített egyszerűsített verzióinformációt, hogy ezek eltérés esetén és miatt különböző problémákat okoznának. Szintén új, hogy a csomagokhoz meg lehet adni, hogy mely platformokon működnek, illetve azokba portábilis - tehát lényegében érdemi telepítés nélkül, közvetlenül futtatható - programokat is.

Végül pedig a Microsoft egy, a korábbiaknál látványosabb folyamatjelzőt vezetett be az alkalmazásba, ami immár színekkel is tudja jelezni az előrehaladás folyamatát, illetve kiválaszthatóvá tette ennek alkalmazását a felhasználók számára. Az új Winget 1.3 további fejlesztéseiről és változásairól részletesen itt lehet olvasni.