Kellemetlen meglepetésben részesültek szombaton azok a fejlesztők, akik a hétvégét (is) programozással töltötték volna kikapcsolódás helyett. A világ legnagyobb kódtár-szolgáltatása, a GitHub ugyanis magyar idő szerint szombat este elkezdett belassulni, majd szinte minden működésképtelenné vált rajta.

Az üzemzavar először az Actions-t érintette csak, de gyorsan átterjedt a hibatárra, majd a pull request-ekre és a csomagkezelésre is. Végül az API-k is belassultak, illetve elérhetetlenné váltak, magukkal rántva a CodeSpaces és a Git Operations-t is. Az üzemeltetők több mint két órán át csak a kiesésekről tudtak beszámolni, és arról, hogy keresik azok okát.

Végül éjfél után nem sokkal úgy tűnik, hogy sikerült megtalálniuk a problémát, amit rövid időn belül el is tudtak hárítani, ezáltal helyreállítva a szolgáltatás működését, ami vasárnap így már zavartalanul volt használható. Azt ugyanakkor, hogy mi is okozta a gondokat, nem árulták el - így csak remélni lehet, hogy az incidens nem fog mostanában megismétlődni.