Fejlesztők milliói ütközhetnek majd kisebb-nagyobb elérési és működési problémába mától kezdődően ha és amikor el akarják érni GitHub táraikat valamilyen, régebben frissített program vagy megoldás segítségével. A Microsoft kódtár-szolgáltatása ugyanis megszünteti a hagyományos, jelszó-alapú azonosítást a GitHub programozási felületein - így aki és ami nem tért át az újabb, token-alapú autentikációra, megszűnik működni a napokban.

A szolgáltatás már tavaly karácsony előtt figyelmeztette a fejleszőket a régebbi rendszer mostani kivezetésére, így utóbbiaknak, illetve az általuk használt szoftvereknek közel 8 hónapjuk volt a modernebb megoldásokra történő áttérésre. Akik ezt ennek ellenére elmulasztották, mostantól nem fogják tudni használni a GitHub-ra kapcsolódáshoz klienseiket, beleértve a kódtárak git kliensekből történő elérését is.

Azoknak a fejlesztőknek akik már korábban bekapcsolták a kétfaktoros azonosítást nem kell aggódniuk, mert esetükben a jelszó-alapú bejelentkezést a GitHub már korábban deaktiválta, és a változás a vállalatok számára szánt GitHub Enterprise Server kiszolgálókat sem érinti, amiken továbbra is lehet majd a régi módszert alkalmazni. Szintén nincs oka pánikolni azoknak sem, akik a GitHub-ot a saját kliensével (GitHub Desktop) érik el, hiszen azt is már korábban felkészítette az oldal az új azonosítási módra.

Mindenki más innen elindulva tudja elolvasni, hogy hogyan tud ismét programmatikus hozzáférést szerezni GitHub-os kódtárjaihoz, ami a jövőben is fog működni.