A Google a napokban egy emlékeztető posztot tett közzé fejlesztői blogján, amiben egy, az androidos alkalmazásokkal kapcsolatos, már korábban bejelentett, de hamarosan életbe lépő fontos változásra hívja fel ismételten a figyelmüket. Ennek értelmében augusztustól teljesen megszűnik a cég mobilos platformjára készült alkalmazások APK formátumban történő feltöltésének lehetősége a Play Store-ba, és csak már az újabb App Bundle formában lehet majd azokat közzétenni.

A változás egyelőre csak az újonnan megjelenő alkalmazásokat érinti, tehát a már létező app-okhoz továbbra is lehet majd frissítéseket közzétenni az elavuló formátumban is. Ugyanakkor azok a fejlesztők, akik olyan eszközöket használnak androidos alkalmazásaik készítésére, amik csak azt APK-t támogatják, kénytelenek lesznek valamilyen más megoldásra váltani ha újabb app-okat akarnak a Google áruházába feltölteni.

A Google kiemeli, hogy a váltást olyan esetekben is érdemes megfontolni, amikor ez egyelőre még nem kötelező, mert az új App Bundle formátum számos plusz képességet kínál. Így pl. lehetővé teszi az alkalmazások elindítását már az előtt, hogy az őket tartalmazó csomag teljes letöltése befejeződött volna a felhasználók készülékeire, és az alkalmazások kevesebb helyet is foglalhatnak utóbbiakon, mert csak az adott eszközön szükséges, illetve igényelt részei kerülnek leküldésre.