A Microsoft a .NET Core jelenleg közel tucatnyi külön tárba szabdalt kódját a jövőben egyetlen, központi helyen fogja tárolni - közölte a cég a napokban. Redmond az eddig módszeresen külön vezetett források összevonását a GitHub-on a több külön kódtárból adódó számos probléma eliminálásának céljával indokolta.

Ezek között volt például az, hogy a platform bizonyos részei több kódtárra is kiterjedtek, ami eltérő idejű commit-ok esetében megnehezített azokból egy működő build generálását, de ugyanígy rendszeres probléma volt az is, hogy a bugokat rossz vagy nem mindegyik érintett kódtárhoz jelentették a fejlesztők.

Emiatt a jövőben az eddig különálló dotnet/coreclr, dotnet/corefx, dotnet/corert, valamint dotnet/core/setup kódtárak, illetve a mono/mono vonatkozó részei az új dotnet/platform kódtárba kerülnek majd összevonásra. Utóbbi a forráskódok mellett a korábbi bugjelentésekre és persze előzményekre is ki fog terjedni, amik így majd egyetlen helyen lesznek áttekinthetőek.

A művelethez a Microsoft nem nyilvánosan elérhető eszközöket fog használni, hanem a GitHub fejlesztőivel együttműködve fogja megoldani a minél jobb eredmény érdekében. A migráció során ugyanakkor egyben ki is tisztítják majd a kódtárat pl. téves bináris commit-ok és pull-request-ek kigyomlálásával.

Mindennek köszönhetően a várakozások szerint jelentősen csökkenhet majd az új, immár egységes .NET Core repo mérete, és a klónozási idő is drámai mértékben rövidülhet majd.