A Microsoft szerdán jelentette be, hogy elérhetővé tette jól ismert integrált fejlesztői környezete következő verziójának kiadásra jelölt változatát. A Visual Studio 2019 RC elvileg már azonos a szoftver azonos kiadásával, ami majd április elején végleges kiadásként is letölthető lesz - feltéve persze, hogy időközben nem találnak valamilyen súlyos problémát benne.

Ezzel összefüggésben a most letölthető RC kiadással már elkezdhető akár az éles rendszereken történő munka is, mert go-live licencszerződése - szemben a korábbi előzetes kiadásokkal - megengedi ezt is. Ezen kívül ez a verzió megjelenését követően frissíthető lesz helyben a végleges kiadásra is - bár a Microsoft ezt csak az Enterprise változat esetében javasolja, másoknak inkább majd az RC letelepítését és a megfelelő kiadás újrafeltelepítését tanácsolja.

A Visual Studio 2019 végleges változatát a Microsoft április 2-án fogja bejelenteni, illetve bemutatni egy, streaming formájában követhető virtuális sajtóeseményen, amit követően, illetve amivel párhuzamosan azt le is lehet majd tölteni.