A Google a hét közepén egy igen hasznos újítást jelentett be azon fejlesztők számára, akik a cég Google Play áruházán keresztül árulják vagy terjesztik app-jaikat. Ennek segítségével ugyanis az illetők mostantól könnyebben el tudják kerülni, hogy alkalmazásaik új verzióban bent maradt esetleges hibák már csak akkor derüljenek ki, amikor a frissítést már szinte minden felhasználójuk megkapta.

Mindez annak köszönhető, hogy a fejlesztők app-jaik új verzióinak kiadásakor mostantól meghatározhatják, hogy az csak fokozatosan kerüljön eljuttatásra tesztelőiknek, illetve végfelhasználóiknak. Ennek részeként beállíthatnak egy limitet, hogy az első körben felhasználóik mekkora százaléka kapja meg az új verziót, illetve az milyen régiókban kerüljön egyáltalán kiadásra.

Így ha a frissítés problémásnak bizonyul, az a teljes felhasználói bázis csak egy kis részét érinti majd, és a fejlesztők nekiállhatnak majd a hiba orvoslásának az előtt, hogy az világméretűvé duzzadna. Az újítás gyakorlatilag arra ad lehetőséget, hogy a belső tesztelések lezárásra után a felhasználók kis részét is be lehessen vonni egy bővebb tesztbe, és az új verzió csak ezen történő sikeres megfelelés után kerüljön teljes értékű frissítésként kiadásra.

Az érdekelt androidos fejlesztők a sávos kiadásról további információkat itt olvashatnak.