A Microsoft a napokban elérhetővé tette Visual Studio 2017 keretrendszere legújabb verzióját, ami ezúttal több apróság mellett egy mobilfejlesztőknek rendkívül fontos változást is hoz. Az új Visual Studio 2017 15.8 ugyanis jelentős mértékben gyorsíthatja utóbbiak számára az Androidra készülő alkalmazások fejlesztésének és hibakeresésének folyamatát.

Mindez annak köszönhető, hogy az IDE új verziója az Android Emulator legfrissebb kiadását tartalmazza, ami már teljes mértékben kompatibilis a Windows-ok Hyper-V hipervizorával is - így pedig képes kihasználni a hardveresen gyorsított virtualizációt is. Utóbbival az emulátor, illetve benne az alkalmazások jóval gyorsabban futhatnak a tisztán szoftveres emulációval elérhető sebességnél, így pedig lerövidíthetik azt az időt is, amit a fejlesztőnek a rájuk várakozásra kell elvesztegetnie.

Ugyanakkor nem az Android Emulator az egyetlen, ami gyorsul az új Visual Studio-ban: a git ágak checkoutja, illetve az ágak közötti váltás ugyanis szintén gyorsabbá vált, és a unit-tesztek futásának sebességét is sikerült növelni benne. Egy további érdekes újítás a többpontos szerkesztés bevezetése, aminek révén a forrásfájlban egyszerre több ponton is lehet szöveget beszúrni, szerkeszteni vagy törölni.

Az új Visual Studio 2017 15.8 további fejlesztéseiről részletesen itt lehet olvasni.