A Microsoft a napokban jelentette be a JavaScript-et tovább gondoló nyelve legújabb verziójának kiadását, ami magát a programozási nyelvet érintő fejlesztések mellett egy további érdekes újdonsággal érkezik. A TypeScript 2.6 ugyanis immár az angol mellett egy tucatnyi további nyelven tud kommunikálni a felhasználóval.

A --locale paraméter segítségével mostantól a fejlesztők meg tudják határozni, hogy milyen nyelven szeretnék a fordítótól a hibaüzeneteket és más szöveges információkat megkapni. A magyar sajnos jelenleg még nincs a támogatott nyelvek közül, de a szinte magától értetődő német, spanyol, francia vagy orosz mellett kínaiul, csehül és lengyelül is tud már a TypeScript.

Szintén újdonság, hogy mostantól a forrásban meg lehet határozni bizonyos hibaüzenetek elnyomását, és egy picit okosabb lett a típuskikövetkeztetés is. Ezen kívül immár a refaktoráció során a JSDoc kommentekben eszközölt módosításokat automatikusan át lehet vezettetni a forráskódba is, ezáltal megspórolva egy csomó gépelést.

A TypeScript 2.6 további újdonságairól itt lehet olvasni.