Bár nem kifejezetten fejlesztői téma, de vélhetően munkájuknál fogva sok olvasónkat érint a bejelentés, amit Theresa May miniszterelnök-asszony szóvivője tett meg hétfőn a Brexit ügyében. Ezek szerint Nagy-Britannia az EU-ból történő 2019 márciusi kilépését követően meg fog szűnni az európai polgárok szabad beutazása a szigetországba - ezzel pedig problémássá fog válni az ottani letelepedés, illetve munkavállalás is.

Azt, hogy ezek a változások pontosan mik lesznek, a szóvivő egyelőre nem tudta megmondani. Az üggyel kapcsolatban csak annyit közölt: a megfelelő időben nyilvánosságra fogják hozni az új szabályokat is, amiket illetően azonban jelenleg nem kíván találgatásokba bocsátkozni.

Az egyetlen jó hír az ügyben, hogy a kormányzat állítólag törekszik egy olyan, hároméves átmeneti időszak kialakítására, amikor - bár nyilván eltérő jogi alapokon, de - nagyjából ugyanazok maradhatnak majd a feltételek, mint a Brexit előtt voltak. Persze ez is csak terv egyelőre, és - mint mindig - az ördög a részletekben fog megbújni.