Az Apple a héten bejelentette, hogy újabb jelentős mérföldkövet lépett át a cég alkalmazásboltja, illetve -platformja. Az almás vállalat szerint ugyanis immár az 50 milliárd dollárt, azaz a 14 billió forintot is meghaladta az az összeg, amit különböző fejlesztők kerestek összesen az App Store-on át közzétett alkalmazásaikkal.

Bár az Apple szerint júliusban minden korábbinál több pénz fizettek ki a programok után, ez ugyanakkor leginkább csak neki jó hír, hiszen fix jutaléka miatt ez azt jelenti, hogy minden eddiginél több pénzt keresett mások munkáján. Maguk az app-ok készítői ugyanakkor nem nagyon örömködhetnek, az utóbbi évek tendenciái ugyanis nem éppen pozitívak számukra.

Legalábbis a mérések és a statisztikák szerint az alkalmazások egyre kevesebb példányban kerülnek letöltésre és egyre kevesebb bevételt termelnek fejlesztőiknek, akik közül egyébként is csak elenyésző számú teszt szert kiemelkedőnek nevezhető bevételre. Ezeket a tendenciákat egyébként az Apple most közölt adatai sem cáfolták - a részletekről ugyanis mélyen hallgatott a vállalat.