A Unity Technologies a héten bejelentette azonos nevű játékfejlesztő platformja legújabb verziójának kiadását. Az új Unity 5.2 legfontosabb fejlesztése, hogy segítségével már a Windows 10-ben bemutatkozó univerzális alkalmazásplatformon (UWP) futó programokat is lehet készíteni, amik gyakorlatilag minden, az új rendszert futtató gépen gond nélkül tudnak működni - telefonokon, táblagépeken, asztali PC-ken és az Xbox-on is.

Ezen kívül a Unity javított a platform Visual Studio-integrációján is, aminek köszönhetően a szkriptek immár alapból is Microsoft fejlesztőkörnyezetében nyílnak meg, ahol a nyomkövetés is egyszerűbbé vált. Ehhez nem kell se csomagokat importálni, se a környezetet konfigurálni, de még csak külön menüt sem kapnak a Unity fájlok, hanem szerves egységként használhatók a Microsofttól és a Unity-től származó szolgáltatások.

A virtuális valóság terén szintén előre lépett az új verzió, ami a már eddig is támogatott Oculus Rift és Samsung Gear VR mellett immár a Sony Project Morpheus sisakjával működő alkalmazásokat is tud készíteni.

Az új Unity 5.2 további fejlesztéseiről részletesen a kiadási jegyzetekben lehet olvasni, míg magát az új szerkesztőt innen tudják az érdeklődők letölteni.