A Qt Company csütörtökön új kiadást jelentett be névadó keretrendszeréhez szánt többplatformos fejlesztői környezetéből. Az új Qt Creator 3.4 legfontosabb fejlesztése a Qt Test keretrendszeren alapuló unit-tesztelés integrációja, aminek köszönhetően egyszerűbbé válik a megírt kódok működésének helyességét ellenőrző tesztkészletek írása, kezelése és futtatása.

A Qt Test a szigorú értelemben vett tesztelés mellett benchmark lehetőségeket is biztosít a fejlesztők számára, akik így nem csak kódjaik funkcionális helyességét ellenőrizhetik segítségével, de azt is, hogy a végrehajtott módosítások vagy a refaktoráció nem érintették -e negatívan a kódok működési sebességét. Ezek az újítások csak a Qt Creator Professional és Enterprise változataiban érhetők el.

Az új verzió egy másik fontos újítása, hogy már a 64-bites Android toolchain használatát is támogatja - tehát már a legújabb, 64-bites processzorokkal szerelt eszközökre is közvetlenül lehet vele programokat készíteni. A külső eszközöknek egyébként mostantól tetszőleges környezeti változókat is át lehet adni, ami jól jöhet már integrációk használata során is.

A Qt Creator 3.4 további fejlesztéseiről részletesen a változási naplóban lehet olvasni, míg a fejlesztőrendszer letöltésére innen van mód.