A Unity Technologies szerdán jelentette be, hogy kiadta azonos nevű grafikus és játékmotorja legújabb, frissített verzióját. Az új Unity 4.6 két legfontosabb újítása a teljesen átszabható, nyílt forrású UI rendszer, valamint az x86-os architektúra támogatásának megjelenése az Android targetben.

Az UI modul megnyitásával a Unity lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy azok teljesen átszabják és lecseréljék a rendszer standard UI keretrendszerét egy egyedi megoldásra. A kódok a legmegengedőbb nyílt forrású licenc, a MIT alatt kerültek kiadásra, ezért sem a rajtuk végrehajtott, sem a hozzáadott módosításokat nem kell megosztani másokkal - bár lehetséges.

A másik újítás, az Android x86-os támogatás bevezetése, ami lehetővé teszi a Unity-vel készült játékok és programok natív futtatását az Intel processzoraira épülő, de a Google operációs rendszerét futtató táblagépeken és egyéb eszközökön, mint például a Google Nexus Player médialejátszója.

Platformfronton egyébként hamarosan további előrelépés lesz várható: a cég ugyanis azt ígéri, hogy jövő év januárjában meg fog jelenni a támogatott architektúrák között a 64-bites iOS is, aminek köszönhetően a legújabb iPhone-okon és iPad-eken az eddigiekhez képest megnövekedett sebességgel tudnak majd működni a motorral készült játékok.

A Unity 4.6 újításairól további részletek itt olvashatók.