Az LLVM fejlesztői a hét elején jelentették be, hogy elkészültek és letölthetővé tették fordítóinfrastruktúrájuk legújabb kiadását. A LLVM 3.4-es ill. a részét képező Clang fordító már támogatja a C++ specifikáció következő frissítésének minden jelenleg tervezett bővítését, és a fejlesztők szerint minden korábbinál gyorsabb kódot generál a programok mögé.

Ez elsősorban a ciklusok automatikus vektorizálásának köszönhető, de további apróbb fejlesztések is bekerültek a kódgenerátorba. Ezen kívül a statikus kódelemző is továbbfejlesztésre kerül, aminek köszönhetően több (potenciális) bugot képes már fordítási időben észrevenni, miközben állítólag kevesebb hamis pozitívot szolgáltat.

Ezen kívül a csomag egy új, clang-format nevű eszközzel érkezik, ami képes a forráskódot az előre megadott szabályok szerint "szépre" formázni. Szintén újdonság az egyelőre kísérleti jellegű Visual Studio-kompatibilitási meghajtó is.

Az LLVM 3.4 és a részét képező Clang fordító fejlesztéseiről további részletek a kiadási jegyzetekben olvashatók, letöltés innen.