A programozás szellemileg stimuláló és jól megfizetett munka - de aki 35 éves koráig nem képes továbblépni rajta, és valamilyen a szervezeti hierarchiában magasabban elhelyezkedő pozícióba továbbfejlődnie, annak könnyen addig esetleg ívelő karrierjének - sőt, esetleg alkalmazotti viszonyának - végét is jelentheti. Legalábbis ezt állítja a Bloomberg egy új cikke, ami szerint a negyven év körüli vagy afeletti programozóknak gyakorlatilag alig van esélyük az elhelyezkedésre, mert a cégek köszönik, de nem kérnek belőlük.

40 felett ez a sors?40 felett ez a sors?
"A munkaadók azzal utasítják el őket, hogy nem rendelkeznek naprakész technikai ismeretekkel - mint például az éppen aktuális legújabb divatnyelven programozás képességével -, vagy egyszerűen 'nem megfelelőek a kezdő pozícióhoz'. Más szavakkal: vagy alul-, vagy túlképzettek", írja a cikk, ami szerint még az olyan közismert technológiai cégek, mint az Intel és a Facebook vezetőitől is hangzottak már el bőven olyan nyilatkozatok és félmondatok, amelyek szerint bizony még ők is sokkal szívesebben foglalkozatnak inkább fiatal, mint sem már a középkor felé tartó fejlesztőket.

Craig Barrett, az Intel egykori első embere például egyszer azt találta mondani, hogy "a mérnökök felezési ideje - akár csak a szoftveré és a hardveré - csak néhány év", Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője szerint pedig a fiatal programozóknak tipikusan nyomába sem érhetnek az idősebb fejlesztők. Ezen kívül maga a Microsoft is elismeri, hogy fejlesztéssel foglalkozó alkalmazottainak legtöbbje inkább a 40 alatti, mint sem afeletti korcsoportból kerülnek ki.

Az ok a cikk szerint elsődlegesen az, hogy az egyre növekedő fizetési elvárásokkal a korosodó fejlesztők gyakorlatilag "kiárazzák" magukat a piacról, és annak ellenére, hogy esetleg valóban komoly tapasztalatot tudnak felmutatni, a cégek inkább a fiatal, jóval olcsóbb munkaerőt részesítik előnyben velük szemben.

A teljes írás itt olvasható - a fórumban pedig természetesen várjuk a véleményeket arról, hogy Ti hogy látjátok. Szerintetek is valóban nehezebb a harmadik X-en túl elhelyezkedni az iparban, és ha igen, jogos és helyes -e a munkaadók részéről, hogy a fiatalabb munkaerőt részesítik előnyben, vagy ezzel saját maguknak ártanak?