Az Adobe kiadta egy kísérleti eszközének előzetes változatát, amely a cég reményei szerint segít majd a cég Flash platformjával dolgozó fejlesztők számára, hogy végre az Apple iOS platformját is meghódíthassák alkotásaikkal. A "Wallaby" kódnevű szoftver ugyanis a többek között az Apple iPad és iPhone eszközein használhatatlan Flash-alkalmazásokat olyan HTML5-ön, CSS-en és SVG-n alapuló webalkalmazásokká alakítja át, amelyek már az érintett készülékeken is megnyithatók.

Az eszköz egyelőre még elég kezdetleges stádiumban van, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy a legtöbb konvertálandó Flash-alkalmazás esetében nem támogatott formátumra hivatkozik. Bár ezen a téren a későbbi kiadásokban javulás lesz várható, azt maga az Adobe is elismeri, hogy a konverzió nem feltétlenül megoldható minden applet esetében, hiszen nem feltétlenül lehetséges minden a Flash által támogatott szerkezet és hívás HTML5 technológiákra történő leképezése.

A projekt névadója - a Wallaby - egy kisnövésű kengurufajtaA projekt névadója - a Wallaby - egy kisnövésű kengurufajta

A Windows és Macintosh platformokra elérhető Wallaby által készített konverziós kód ugyanakkor bármilyen kompatibilis HTML5-ös szerkesztővel átszerkeszthető, így például az esetlegesen hiányzó funkciók pótolhatók benne más, elkerülő megoldásokkal, illetve egyedi, a HTML5-höz köthető bővítések is beépíthetővé válnak a konvertált alkalmazásokba.

A Wallaby egyelőre szinte mindenre közli, hogy az nem kompatibilis vagy támogatott - de a későbbi kiadásaiban ez javulhatA Wallaby egyelőre szinte mindenre közli, hogy az nem kompatibilis vagy támogatott - de a későbbi kiadásaiban ez javulhat

További részletek itt, letöltés innen.