A Microsoft a hétvégén rántotta le a leplet Windows operációs rendszer-családja beágyazott felhasználásra szánt tagjaival foglalkozó weboldalának legújabb változatáról. A teljesen megújult WindowsEmbedded.com külseje mellett belsejét tekintve is jelentős fejlesztéseken esett át.

Ezek közül a legfontosabb, hogy az oldal immár nem csak a szoftverfejlesztők, de a rendszergazdák, az integrátorok és a végfelhasználók számára is kínál információkat. Mindezt ráadásul olyan formában teszi, hogy a webes keresők optimális módon indexelhessék fel a tartalmakat - és ezáltal a látogatók is egyszerűbben megtalálhassák azokat az információdarabkákat amiket éppen keresnek.

Ugyanakkor Redmond a fejlesztők számára is könnyítette a használatot az információk elvégzendő feladat ill. a felhasználási terület szerinti csoportosításával. A Microsoft szerint ráadásul a megújult oldalon közel négyszer annyi információ lelhető fel, mint elődjén, amelyek között immár a világszerte induló ill. megrendezésre kerülő, a Windows Embeddeddel kapcsolatos események is helyet kaptak.

Bejelentés itt, az új oldal emitt.