A rendszer netbookokra szánt változatának bemutatása után egy hónappal a Nokia és az Intel szerdán elérhetővé tették a MeeGo mobilokhoz készült kiadásának fejlesztői verzióját. A Linux alapú rendszer most elérhető vált változata lehetővé teszi a programozók számára, hogy kipróbálják az új mobil platformot, sőt, a dokumentációnak köszönhetően elkezdhetik az arra szánt alkalmazásaik kifejlesztését is.

A referenciaplatform a Qt-alapú grafikus felület és az érintőképernyőn keresztüli vezérlést lehetővé tevő API-k mellett tartalmazza az állapotsor, a nyitóképernyő (home screen), a zárolási képernyő (lock screen), az alkalmazásmenü (launcher), valamint a virtuális billentyűzet implementációját is, és néhány alapalkalmazás (tárcsázó, SMS, böngésző, névjegyzék, fotógaléria) is megtalálható benne.

A Intel Atom processzorain és az ARM-alapú Nokia N900-as is futni képes szoftverről egyébként a készítők egy rakás képernyőmentést, valamint egy videó is publikáltak azok számára, akik nem akarnak egyelőre a telepítéssel vessződni, de mégis szeretnének egy első benyomást kapni az új rendszerről.

Bővebb információk a bejelentésben és a kibocsátási jegyzetekben, letöltés innen.