Mysql.net connector és hosszú ő ű betűk

Mysql.net connector és hosszú ő ű betűk
2009-03-05T10:03:35+01:00
2009-03-05T11:05:34+01:00
2022-11-12T19:40:41+01:00
pantomin
Sziasztok!
Hosszú hosszú keresgélés, guglizás után sem találtam megoldást a következő problémámra.
vb 2005-ben fejlesztek egy programot és adott egy utf8 karakterkészlettel rendelkező MySQL adatbázis. Akár hogyan is szenvedek, sehogy sem sikerül a hosszű ő és ű betűk "átvitele" az adatbázisba.
A cél tábla karakterkészlete utf8, collation-je utf8_hungarian_ci. Az cél "oszlop" -ra is beállítottam az utf8 kódolást, az utf8_hungarian_ci collationnel.
A programon belül a connection stringben is beállítottam a charset=ut8-at, de mégsem "viszi" át az említett karaktereket, hanem o és u-ként jeleníti meg.
A kérdésem, hogy tud-e nekem valaki erre valamilyen épkézláb tanácsot adni, illetve létezhet-e, hogy a mysql.data.dll 6.0-ás verziója nem támogatja kicsiny hazánknak eme két magánhangzóját? Az az érdekes, hogy ha MySQL Query Browseren keresztül írom be a magánhangzókat, akkor a vb már jól jeleníti meg.
Ez sehogy sem értem.
Kérlek, segítsetek. Köszönöm szépen.
Mutasd a teljes hozzászólást!
VB sztringed is utf8 kódolású, amiből az adatokat át akarod adni?
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • No ez az. Azt, hogy tudom megállapítani, hogy a textbox milyen kódolású szöveget ad át? Egyébként próbáltam úgy is hogy a szöveget default encodinggal bytetömbbe tettem át, majd egy for ciklussal kicserélgettem a szükséges bytokat (azt hiszem, hogy utf8-ban az ő betű 197 és 144) majd azt system.text.encoding.utf8.getstring(bytetomb)-bel adom át a mysql-nek. És így sem.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Pontosítok. Hogy ha a connection string-ben megadom a charset=utf8-at, akkor az ő betű helyett ? jelenik meg, ha nem adom meg, akkor jelenik meg az o betű. Most már tényleg nem tudom, hogyan tovább.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd