Fájlok száma +jpg

Fájlok száma +jpg
2009-02-09T09:29:29+01:00
2009-02-10T19:11:42+01:00
2022-07-30T18:30:29+02:00
amigo78
Hali !

Egy kérdésem volna.
Egy könyvtár fájlainak számát írom ki egy labelre,
egy másik labelre csak a jpg ek számát szeretném
hogyan kell?
procedure TForm1.DirectoryListBox1Change(Sender: TObject);
begin
FileListBox1.Drive := DriveComboBox1.Drive;
FileListBox1.Directory := DirectoryListBox1.Directory;

Label2.Caption:=IntToStr(FileListBox1.Items.Count);
end;
Mutasd a teljes hozzászólást!

procedure TForm1.DirectoryListBox1Change(Sender: TObject); var i : integer; // integer a ciklushoz i2 : integer; // integer a jpg osszegyujtesere s : string; // ideiglenes string a fajlok kiterjesztesehez begin i2 := 0; // mivel directory valtasnal valtozik lenullazzuk //FileListBox1.Drive := DriveComboBox1.Drive; //ezeket kivesszuk egyszerusites miatt valoszinuleg beallitottad //FileListBox1.Directory := DirectoryListBox1.Directory; Label2.Caption:='fajlok szama :'+IntToStr(FileListBox1.Items.Count); for i := 0 to FileListBox1.Items.Count-1 do //ciklus elinditasa az osszes filet beolvassuk begin s := extractfileext(filelistbox1.Items.Strings[i]);//s egyenlo az aktualis filenev kiterjesztesevel if (s = '.jpg') or (s = '.JPG') then i2 := i2+1;//ha .jpg noveljuk a i2 ot end; label3.Caption :='jpg szama:'+ inttostr(i2);//es kiirjuk end;


kb ennyi
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd