Bink videó feliratozás

Bink videó feliratozás
2008-12-08T08:26:30+01:00
2008-12-08T12:28:13+01:00
2022-11-11T20:35:43+01:00
v8506
Sziasztok!/Üdvözletem mindenkinek!

A következő kérdésem lenne: adott egy dll fájl, amiben ismeretlen forrású függvények/wljárások vannak (mint a címből is látszik, igen a bink videó dekóder a BinkW32.dll). Ezt ugye meghívja egy-egy játék a videói lejátszásához egy-egy adott függvénnyel/eljárással. Miután nem lehet hozzájutni ennek a fájlnak a forrásához,az jutott az eszembe, hogy lehetséges-e "bővíteni" úgy ezt a fájlt hogy csak a függvények/eljárások elérését ("parancsait") ismerem.

A következőre gondolok: írni egy olyan másik dll-t, ami ha megkapja az eredetileg ennek szánt hívást, akkor azt egy az egyben átadja ennek, DE közben valamilyen X eseményt is végrehajt. Tehát lefuttatja az alap BinkW32.dll-t is és ha egy-egy esemény/eljárás/függvény meghívásra kerül, mintegy ezen keresztül, akkor pl kiírja hogy "hello world!" (persze hogy nem ezt akarom, csak hogy érthető legyen:) )

Mindezt Delphiben szeretném kivitelezni, ha egyáltalán realizálható ilyesmi.
Mutasd a teljes hozzászólást!
RAD Game Tools Bink API - MultimediaWiki

De ez erősen illegális. Elvileg licencet kéne venned ahhoz, hogy használhasd.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hol akadttal el? A megoldat te magad adtad: kell irni egy olyan wrapper oszatlyt, amely rendelkezik olyan metodusokkal, melyek hivjak a dll-beli fuggvenyeket, majd eventeket general.


  Elvira
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még nem estem neki, eddig csak elméletben foglalkoztam vele. Szép megoldás lenne, ha tudnám hogy egy-egy adott függvény a binkw32. dll-ben hogyan hajlandó kommunikálni más programmal.

  Vegyünk egy példát pl van nekem egy _BinkOpen@8 elnevezésű függvényem, de ennél többet ha megszakadok sem tudok kiolvasni a lefordított dll-ből, ami meg nem elég mert a Delphinek minimum tudnia kéne egy visszatérési értéket is mellé. Mondjuk egyszerűbb is lett volna, ha azt kérdezem hogy pl egy ilyen videót hogy lehet ezzel a dll-el lejátszatni Delphi alól.

  Alig egy éve programozok, nem tudna valaki egy nagyon primitív egy függvényre elég forrást összehozni?

  Egyelőre csak annyi kéne hogy pl egy gomb eseményében elindul egy ilyen videó ennek a dll-nek a segítségével, a többit magamtól is kitalálom (talán). A lényeg az lenne hogy tuja(m) kezelni ezt a dll-t, akkor most egyenlőre exe fájlból (később is ráérek dll-re átírni).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat ha nem tudod, hogy milyen parametereket var a fuggveny, es mivel ter vissza, akkor bajban vagy... nem hiszem, hogy batrki tudna segiteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • RAD Game Tools Bink API - MultimediaWiki

  De ez erősen illegális. Elvileg licencet kéne venned ahhoz, hogy használhasd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a segítséget, nem akarom feltörni. Lehet inkább lemondok róla. Eszem ágában sincs megütni vele később a bokámat. Igazán mellékelhetnének hozzá minimum a lejátszáshoz valami segédletet, nem akarok én többet csak egy nem ráégetett feliratot közben..

  Talán ezzel jutok valamire.

  Kösz még egyszer!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd