Karakterkódolási hiba
2008-11-23T15:18:32+01:00
2008-11-23T15:45:05+01:00
2022-08-12T14:17:44+02:00
piedone19
Sziasztok!

A következő problémám van:
Van egy kész php fájlom, aminek a kódolása ISO-8859-2. Ha ezt a fájlt megnyitom a böngészőbe, tökéletesen úgy jelennek meg az ékezetek, ahogy arra szükség van. Namármost. Nekem ezt a fájlt nem egy külön böngészőablakba kell megnyitnom, hanem az éppen aktuális oldalon elhelyezett div-be kéne beleraknom a következő script segítségével:

function beolvas(mit) { var cim = "http://www.domainnév.hu/tartalom.php?mit="+mit; var cel = 'tartalom'; var oldal = false; var defaultcontentarray = new Object(); if (typeof defaultcontentarray[cel]=="undefined") defaultcontentarray[cel]=document.getElementById(cel).innerHTML; if (window.XMLHttpRequest) oldal = new XMLHttpRequest(); else if (window.ActiveXObject) { try { oldal = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); } catch (except) { try { oldal = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } catch (except) { alert("Ajax error!"); } } } else alert("Ajax error!"); document.getElementById(cel).innerHTML="<p align=\"center\"><img src='images/loading.gif' /></p>"; oldal.onreadystatechange=function() { if (oldal.readyState == 4 && (oldal.status==200 || window.location.href.indexOf("http")==-1)) document.getElementById(cel).innerHTML=oldal.responseText; } bustcacheparameter = ((cim.indexOf("?")!=-1)? "&"+new Date().getTime() : "?"+new Date().getTime()); oldal.open('GET', cim+bustcacheparameter, true); oldal.send(null); }

Namost a tartalmat szépen le is hozza, csak az a baj, hogy valamiért a megjelenítéskor a karakterkódolás a div-be átvált UTF-8-ra, s mivel a php fájl ISO-8859-2-es, az ékezetek rosszul jelennek meg.

Találkozott már valaki ilyen problémával?

Köszi a segítséget!
Üdv.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Igen az ajax alapértelmezetten UTF-8-at ad vissza.

A letöltendő (tartalom.php) fejlécébe küld egy header kódtábla beállítást.

header("Content-Type: text/plan; charset=iso-8859-2");
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd