.Jpg küldése a-mailben

.Jpg küldése a-mailben
2008-11-12T13:42:33+01:00
2008-11-13T12:04:25+01:00
2022-07-30T06:32:43+02:00
bognor85
Sziasztok!

Hogy tudom megvalósítani, hogy nem csatolásként, hanem a szövegtörzsbe szúrjon be .jpg file-t e-mailküldéskor. Egy gombra rákkantintok és bejön az alapértelmezett levelezőprogram és beszúrja a törzsbe a .jpg file-t

Válaszotokat előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem tudod általánosan megoldani, mert nem mindegyik levelező kliens támogatja képek beszúrását a levél törzsbe és azok is eltérően értelmezhetik ezeket a beszúrásokat, amelyek egyébként támogatják (lásd Outlook és Lotus Notes).

Én az Outlook megoldását ismerem, ott az történik, hogy a képet a progi szépen csatolmányként rögzíti, és a levél törzsében a csatolmány content id-jére (CID) hivatkozik az img HTML tag src tulajdonságánál.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Valahogy az az érzésem túlsokat akarsz egyszerre. Az előző topicod egészen másról szólt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valóban másról szólt , hiszen két különböző dolgot kérdeztem...Nem akarok túl sokat, csak segítséget, hátha vkinek van ötlete a megvalósításra...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, akkor ezek szerint nem lehet általánosan megoldani...A ShellExecute-t használtam, addig míg csak szöveg kellett tökéletesen működott, Outlook-kal és Thunderbird-del is. De most kép is kellene...
  Gyakorlatilag azt kell megvalósítani, hogy a szöveg alá beszúrja az emberke kézírását, ami .jpg-ben van lementve....

  Nem tudom, akkor maradjak csak Outlook-nál?

  Köszi!

  Norbi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Figyu, az, hogy a te oldaladon a levelező kliensben hogy jelenik meg, az abszolút nem jelenti azt, hogy a címzettnél is ugyanúgy fog megjelenni. Ez még outlook-ra is igaz lehet, mert a fogadó mondjuk szépen letilthatja a HTML formátumú leveleket.

  Outlook-ban meg lehet csinálni, nemrég volt téma VB6 alatt itt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia erre két lehetőséged van, mindkettő HTML alapú levelet feltételez.

  At 1, a levél forrásában relatív hivatkozással adod meg a képek neveit és csatolmányként mellékeled (ezt nem minden kliens tudja feloldani)

  A másik, hogy egy webre feltöltött képet linkelsz be képforrásként, ezt minden kliens be tudja tölteni, de a jobbak beszólnak a felhasználónak, hogy külső fájl letöltését igényli a levél, és engedélyt kér. (ilyen pl a gmail levelező rendszere is)

  Üdv,
  HaadeS

  Árnyék: az általad jelölt topik is HTML levelet feltételez. Ha plaintext a levél, akkor csak csatolmányként oldható meg, azonban mostanában sok kliensnél beállítható, hogy a plaintext leveleknél is nyissa meg automatikusan a kép csatolmányokat a levéltörzs alatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az általad jelölt topik is HTML levelet feltételez.


  Tényleg? Na ne mond! Szerinted miért írtam én olyasmiket, hogy
  csatolmány content id-jére (CID) hivatkozik az img HTML tag src tulajdonságánál.


  Egyébként az általam mutatott megoldás a te általad első lehetőségként említettet valósítja meg. Szal, mi szükség volt ezt még1x leírni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Árnyék: Mert csak azután olvastam végig az általad jelölt topikot, miután beírtam. (Legközelebb figyelmesebb leszek)
  [off]
  Másrészt ezt egy vállalati exchange szerver (ha már outlook) nagy valószínűséggel kiveszi a levéltörzsből (nálunk legalább is már az is nagy szám ha a szöveg megékezik annyi dilis policy-nk van)
  [/off]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat...Sokat segítettetek!

  Üdv.: Norbi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd