Ajax-os select feltöltés
2008-09-03T08:20:11+02:00
2008-09-04T08:04:10+02:00
2022-07-26T22:22:42+02:00
antons
Sziasztok!

Tudom, és olvastam, ill. megnéztem az eddigi hozzászólásokat (Micu példaprogramja). Tegnapi napom az Ajax átnézésre ment el, de nem világosak a dolgok.
Vannak témaköreim, temakörökben kérdések. Egy másik csoporthoz szeretnék kérdéseket adni. Ehhez ki kell választani elöször a témaköröket, aztán a témakörökben lévő kérdéseket hozzá kell adni az új csoporthoz. Selecteket akarok, illetve már meg is írtam(no Ajax). Ronda, zavaró hogy újratöltődik az oldal.Eddíg ezt próbáltam, meg minden értelmes adat nélkül, de nem irja be a select-be Firefox alatt a sztringet, IE alatt beírja. A getQuestions.php-m létezik, de üres.
function stateChanged() { if (xmlHttp.readyState==4 || xmlHttp.readyState=="complete") { select_next++; document.getElementById("from_q").options[select_next]= new Option("wwww",select_next); //xmlHttp.responseText; } } function showQuestions(topic_id) { xmlHttp=GetXmlHttpObject(); if (xmlHttp==null) { alert ("Browser does not support HTTP Request"); return } var url="getQuestions.php"; url=url+"?q="+topic_id.value; url=url+"&sid="+Math.random(); xmlHttp.onreadystatechange=stateChanged; xmlHttp.open("GET",url,true); xmlHttp.send(null); } function GetXmlHttpObject() //create XmlHttpObj { var xmlHttp=null; try { // Firefox, Opera 8.0+, Safari xmlHttp=new XMLHttpRequest(); } catch (e) { // Internet Explorer try { xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); } catch (e) { xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } } return xmlHttp; }
Elég ez a kód? Mi a gond?

THX
Mutasd a teljes hozzászólást!
Azért nem megy, mert a select így néz ki:


<select name="from_q" ></select>

És így az IE megtalálja a getElementById-vel is.

Írd át így:
<select name="from_q" id="from_q"></select>
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd