VB .NET progi + mysql interneten keresztül

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: �zemeltet�si probl�ma -> pcforum.hu
VB .NET progi + mysql interneten keresztül
2008-06-10T07:54:19+02:00
2008-06-10T10:26:45+02:00
2022-07-26T16:26:23+02:00
geri1983
Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem:

Fejlesztek egy win-es alkalmazást, ami a felhasználók gépén fog futni, és távoli mysql adatbázishoz kapcsolódik. Jelenleg az én otthoni gépem az sql server, de ez csak átmeneti. Majdnem fix IP-m van, tehát kb 2 hétig ugyanaz, de ezt ellenőrizni szoktam. Routert rendesen beállítottam, forwardolja az én gépemre a 3306-t. Namármost a haver az ország másii feléről a TOAD for MySQL progival tökéletesen rá tud kapcsolódni, mindent rendesen lát, tud lekérdezést futtatni, egyszóval rendben van.

Ugyanakkor ha a progimmal próbál kapcsolódni, akkor mindenféle SQL-es exception-okat dobál, hogy nem található az sql szerver, nem tud kapcsolódni, stb.

Ugyanaz az IP cím van beégetve a progiban is, port nélkül. Ha porttal adja meg, akkor meg teljesen f*s.

Van valami ötletetek, hogy mit próbálhatnék még ki?
Tegnap már az mySQL-es adatbázisban is mókoltunk, minden usernél megadtuk, hogy a host legyen ( % ), tehát hogy mindenhonnan beléphessenek, de ez sem segített. Az én gépemen, ami a szerver, ki van kapcsolva a tűzfal, de akkor sem értem, hogy a "gyári" progival miért megy, az enyémmel meg miért nem???

Előre is köszi a válaszokat!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szerintem előbb próbáld meg egy mysql adminisztrator (pl:MySQL Aministrator) felülettel a kliens gépekről elérni a mysql adatbázis szervert. Ha onnan sem megy akkor valószínű, hogy valamilyen más tűzfal akadályozza a kapcsolatot(pl. céges központi tűzfal). Ha a "haver" az ország másik feléből a te progiddal nem tud csatlakozni, akkor meg valami gond a progival van, így viszont kód hiányában nem fogunk tudni segíteni. Legalább a connection stringet kellene beírnod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, mindjárt felrakom a connstringet

  Annyi még, hogy haver mysql admin programmal szépen be tud lépni az én távolt MySQL adatbázisomra. Szóval valszeg az én progimmal van gáz!

  Server=IP cím;Database=adatbázisom;Uid=user;Pwd=pass;

  Nem-e esetleg ebbe bele kellene írni a portot??? Majd még próbálkozok azért este, csak kíváncsi lettem volna a véleményekre!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen csatolón keresztül kapcsolódsz?
  Itt jártál már?
  Lokálisan siokerült csatlakoznod a progival?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia, igen, connstring weblapról szedtem, és MySQLConnectort használok, pontos verziót most nem tudok mondani, mert dolgozok :(

  De még csak azt az egy conn stringet próbáltam, a fentebb írtam!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja és igen, a helyi gépemről próbáltam a külső IP címmel kapcsolódni ( magyarul saját magamra, de külső IP címmel ) és sikerült!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezért mondtam, hogy előbb próbálj meg egy mysql administratorral arról a gépről csatlakozni, ahonnan progival nem tudsz. Ha azzal sem sikerül, akkor nem a progival van a baj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: �zemeltet�si probl�ma -> pcforum.hu
abcd