Paradox 7-es táblából random adatok kiválasztása

Paradox 7-es táblából random adatok kiválasztása
2008-03-27T09:31:55+01:00
2008-03-27T09:44:16+01:00
2022-11-08T07:10:39+01:00
tenshi
Sziasztok,van egy paradox táblám amibe jpg képeket tároltam el(csak a kép nevét és kiterjesztését).Olyan programot szeretnék írni ami gombnyomásra kiválaszt egy véletlenszerű képet majd azt egy TImage komponensen megjeleníti.
A dolgot az bonyolítja hogy az Image komponens alatt található 3 RadioButton,azt szeretném hogy a 3 gomb közül(mindig véletlenszerűen) egynek az legyen a felirata ami az éppen kiválasztott képnek neve ,a másik kettőnek pedig a paradox tábla bármely más két kép neve.
Ez lenne a problémám remélem tud valaki segíteni.

Addig eljutottam hogy a táblából kiválasztok egy képet
és az megjelenik a TImage-ben,ezt így oldottam meg:

procedure TForm7.Button2Click(Sender: TObject);
var
Blob:TBlobStream;
Stream : TMemoryStream;
begin
try
Stream:=TMemoryStream.Create;
Blob:=TBlobStream.Create(datamodule8.Table1Kep,bmRead);
Stream.CopyFrom(Blob,0);
Stream.SaveToFile('Kep.'+datamodule8.Table1.FieldByName('Kiterjesztes').AsString);
Image1.Picture.LoadFromFile('Kep.'+datamodule8.Table1.FieldByName('Kiterjesztes').AsString);
Blob.Free;
Stream.Free;
except end; {try}
end;

Ez eddig jó is,csak sajnos nekem úgy kéne hogy random válasszon ki képet.
Remélem valakinek van ötlete,köszi.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha a képek elnevezésében van bármilyen rendszer, pl. számok, simán használhatod a Random és a Locate kombinációját. Ha nincs, akkor behányod a neveket pl. egy tömbbe, és úgy Locate.
Vagy First-tel a tábla elejére állsz, és Random értékig Next-eket hajtasz végre, ami előretolja a tábla sorkurzorát (ugyanitt burgonya eladó).
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd