SCSI - SATA boot probléma

SCSI - SATA boot probléma
2007-08-24T13:16:05+02:00
2007-08-29T14:04:55+02:00
2022-11-05T17:10:44+01:00
juhit
Üdv

Adott egy Compaq Proliant 800-as szervergép, 3db SCSI winchesterrel és Windows XP SP2-vel.
Vettem bele egy Kouwell SATA-RAID vezérlőt (Silicon Image chipes) illetve egy Samsung 160GB SATA winchestert. Beletettem a kártyát, szépen felismerte, a kártya BIOS-a is bejött, beletettem a winchestert, azt is szépen felismerte.
A probléma akkor következik, amikor bootolásra kerül a sor. Megkapom a tipikus "Non System Disk Error....." üzenetet. Sehogy sem akar bebootolni. Ha kihúzom a satás winchestert, akkor viszont igen.
Próbáltam már a Sata winchesterre telepíteni az XP-t, de sajnos az első újraindulás után sem látja, tehát BIOS szinten van a probléma. Csak az a baj, hogy ebben a Proliantban egyfajta "tákolt bios" lakozik, ami annyit tesz hogy 4 db Compaq kislemezzel konfigurálható. Sajnos nem találtam benne Boot-sorrendet. Kinek van ötlete, hogyan lehetne egyszerre működésre bírni a 3db SCSI és az 1 db SATA-s winchestert?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Compaq / Hp site-on lehet, hogy találsz régi management CD-t, azzal próbáld meg.

De megnézheted, hogy linux alatt hogyan látja vagy azt tudod-e telepíteni.

Az alatt meg tudod nézni, hogy a diszkek hogyan helyezkednek el, vezérlő / diszk.... sokat segít.

Emlékeim szerint mindegyik Compaq-ban lehetett ezt állítani, ha macerásan is.

Üdv.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd