Php játék

Php játék
2007-06-08T00:10:40+02:00
2007-06-09T17:31:47+02:00
2022-11-04T20:40:34+01:00
SpamMePlz
Hellosztok!
Elég nagy dologra vállalkoztam, egy PHP alapú összetett kártyajátékot szeretnék készíteni. Fejben megvannak az algoritmusok, sőt, nagyrésze már delphikódban is, csakhogy időközben rá kellett jönnöm, hogy ezt bizony PHP-ben kell megírnom. A játék metódusai remekül mennek, azokkal nincs is semmi gond - az ellenfelek 'társalgásával' azonban van. Úgy terveztem, hogy minden játékban elvégzett akciónak lesz egy háromkarakteres kódja, pl. laphúzás az angol DRAW után DRW, passzolás PSS, stb. ezeket egy 'rejtett' (tehát a felhasználók által nem látott) chaten keresztül küldözgetné a lap a két gép között.

Találtam is egy remek nyílt forráskódú PHP-MYSQL alapú chatprogramot, jenChat
a neve. Némi átalakításra szorul, mivel a bejövő üzeneteket kiírja, de természetesen meg tudom oldani, hogy ehelyett másként dolgozza fel őket. Két kérdésem lenne:

1) nem lehetne-e valami más megoldást találni az információcserére? mert ez az állandó oldalfrissítgetés - MySQL lekérés elég időigényes lehet, ráadásul magán az oldalon sokkal több lenne holmi chatnél - tele lenne képekkel, szövegekkel, amiket esetleg lassan lehetne csak letölteni.
2) szerintetek életképes-e ez az ötlet egyeltalán? vagy halálra van ítélve? Térjek inkább vissza a Delphihez?

Hálás köszönettel: spammeplz
Mutasd a teljes hozzászólást!
csakhogy időközben rá kellett jönnöm, hogy ezt bizony PHP-ben kell megírnom

Szerintem még mindig nem találtad meg az igazi platformot.
Lehet, hogy egy kis AJAX bevetésével meg lehet oldani a dolgot (sőt biztos) és a chat progit is kihagyhatod, de akkor sem a legjobb választás erre a php (szvsz).
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd