MSSQL hálózati engedélyezése

MSSQL hálózati engedélyezése
2007-04-02T18:01:23+02:00
2007-04-03T09:33:49+02:00
2022-11-04T01:45:43+01:00
Harr
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
MSSQL 2000-et (8.0.xxx) hogy lehet rábírni, hogy távolról is el lehessen érni?
Lokálból bármivel elérem.
SQL SP nincs rajta.
SQL Network protocols-nál TCP/IP engedélyezve.
Windows-os autentikáció és SQL login egyaránt engedélyezve van, mégse működik egyikkel se ("sa"-val is lett próbálva)
Tűzfal nincs.
A szerver gép jó mind hardveresen mind szoftveresen, és több gépről is lett próbálva (domain-be vannak léptetve bár nem tudom itt ez számít-e)
Más hálózati beállítás azért nem hiszem, hogy rossz lenne, mert ezelött már volt a gépen az ingyenes MSSQL 2000 Release A (csak abban van egy korlát, hogy két gigánál nagyobb nem lehet egy adatbázis, szóval nem volt nyerő) és az működött (nem lett importálva belőle semmi, és a könyvtár is le lett törölve uninstall után)
Az ingyenes verzió telepítésénél volt olyan lehetőség, hogy DISABLENETWORKSPROTOCOL=0 kapcsolóval telepíthettem, de a most használt fizetős verzióban ilyet nem láttam.
Légyszi segítsetek, adjatok valami ötletet, mert szakdolihoz kéne, és nincs más ötletem, minthogy újrahúzom az egész gépet, de akkor veszítek még egy napot
Mutasd a teljes hozzászólást!
SQL szerver alapból kommunikál a külvilággal (ez alól ugye a Desktop Engine, a Personal Ed. és talán a Developer Ed. a kivétel) . Sőt mindent fel is pakol a CD-ről amire csak szüksége van.
Ha a TCP/IP és/vagy a named Pipe protocol beállításaihoz nem nyúltál hozzá akkor nem lehet gond (Svrnetcn.exe-ben tudod ezt megtenni)
Tehát nem errefelé kell keresni aproblémát. Nem lehet, hogy instance névvel telepítetted a szervert? (mert pl. akkor még az MSDE fent volt, így a telepítőben kénytelen voltál megadni). Ekkor azt is meg kell adnod a connection stringben.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd