Sávszélesség korlátozás,szabályzás

Sávszélesség korlátozás,szabályzás
2003-12-22T11:50:47+01:00
2004-10-09T00:13:50+02:00
2022-10-22T09:05:44+02:00
maxtro1
Hali!
A lényeg a következő. Van 3XP-s gép hálózatba kötve egy ADSL/kable (D-link 604-es)routerrel egyetemben, mely megosztja a netet, tűzfal stb.Sávszélesség 512/128.A kérdésem a következő:lehetséges-e a kliensek valamelyikéről sávszélesség megosztást alkalmazni szoftveresen IP-MAC-cím,host név vagy bármi más azonosító alapján.Esetleg ezt a típusú routert lehet-e úgy konfigurálni, hogy szabályozni tudjam a kliensek sávszélességét. A kliensek tiltása routerrel MAC alapján az megy, de én csak korlátozni, megosztani szeretném saját belátásom szerint a sávszélt, de tartalmat nem.Mert a problémám az ,hogyha az egyik gép ftp-zik nagyon lefoglalja a sávszélt a többi kettő elől és tapasztalatom szerint nem harmadolódik, hanem az kapja a nagyobb sávszélt aki hamarabb kezdte azt lefoglalni. Ezen szeretnék változtatni.Tudnátok-e valamilyen programot vagy valami megoldást erre a célra?
Maxtro1
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!

Nem ismerem ezt a router tipust, többnyire SMC Barricade-el volt dolgom, de úgy tudom, hogy ezeken nem lehet beállítani sávszélesség korlátozást, csak kliens filterezést IP alapján, de az meg nem jó Neked, mert az vagy mindent tilt, vagy semmit...
Ami Neked kellene az egy proxy, amin be tudod lőni, hogy melyik gép mennyi sávszélességet kapjon...

inetg
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mi lenne ha az FTP-t korlátoznád?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!
  Található a neten elég sok sávszél korlátozó program. többek közt egy netlimiter nevű is. Ebben processzak alapján is tudod szabályozni, a sávszélt. Nekünk a koleszban megosztott nettel is megy. Próbáld ki.

  Bakter

  u.i.: Boldog karácsonyt!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bandwidth controller-t tudom javasolni, bar mind1ik gepre fel kell pakolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nézd meg ezt a progit:
  iNet Shaper

  Software router with NAT, traffic shaping (optional bandwidth limitation for user), VPN for multiple networks, powerful user access accounting and restriction, detailed traffic statistics per user, remote administration, activity monitor, activity logs, special user authentication utility and much more!


  Answ -- answ@freemail.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kifejtenéd ezt a proxy dolgot bővebben? Hogyan,miként csináljam.Azt még elfelejtettem mondani,hogy az egyik kliens géphez nem férek hozzá,tehát arra nem tudnék észrevétlenül telepíteni semmit.
  maxtro1
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kipróbáltam a Netlimiter nevű progit,remek,működik.De van egy kis gond.Bocs, de egy dolgot elfelejtettem hozzáfűzni a kérdésemhez, ami szerintem lényeges. Az egyik géphez nincs hozzáférésem,vagyis nem tudnék semmilyen progit telepíteni rá észrevétlenül.Namármost,ha korlátozni szeretném azt a gépet(amihez nincs hozzáférésem) akkor azon kéne futtatni a Netlimitert, ha jól sejtem.Nekem az lenne a célom, hogy azon a gépen korlátozzam a sávszélt amelyikhez nem férek hozzá, éspedig arról amelyikhez hozzáférek.Ráadásul egyik sem netmegosztó, hanem azt egy router lája el.Lehet hogy a kívánságom a fantasztikum határait súrolja, de talán van valami megoldás
  maxtro1
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hahó!

  Ha a routered nem támogatja a traffic controlt, javaslom az fli4l egyfloppys linux routert. Ugyan külön gép kell hezzá, de már egy 486 DX2-vel és 16MB RAMmal is megy, HDD nélkül, csupán floppy boottal (nálam egy IBM (Cyrix) 6x686 166+ procin fut passzív hűtéssel 100MHz-en)
  Letölthető innen: fli4l
  A leírást átolvasva könnyű telepíteni, és az OPT packages menüpontban találsz több forgalomszabályozó csomagot is. A konfigurálás szöveges állomány beállításával lehetséges, ezt windowsos gépen is meg lehet tenni. Létezik hozzá win. frontend is, így onnan is lehet a működő routert konfigurálni.
  A meglevő router portjait elvben switchként tudod használni, így új switchet nem kell venni.
  kaloz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Tudnátok mondani néhány, lehetőleg minél olcsóbb ADSL routert, amikkel szabályozható a sávszélesség? Milyen árintervallumban lehet hozzájutni ilyen routerhez?
  Ez a sávszélességszabályozás különben úgy működik egy ilyen routeren, hogy az egyes IP/MAC/Lan port-okhoz hozzá lehet rendelni egy százalékot, amennyivel részeseedik a teljes sávszélességből? Vagy ha nem, akkor milyen elv alapján?
  Kösz,
  szalma

  Nekem is van egy dlink 604-em, és gondolkozom, hogy megosztom a szomszédokkal, mert most nincs fullra kihasználva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi. Nekem D-link DI-614+ om van, nem tudja a bandwith korlátozást. Ez alapján a 604 sem, az mintha régebbi konstrukció lenne. Vagy +1 gép (linux disztr.), vagy +1 hálókártya+sofware és átfuttatod az adatot a saját gépeden. Elképzelésem szerint a két idegen gép megy a ruterbe (elég lenne egy sima switch is), a ruterből megy a te gépedbe a hálókártya1-re, a hk.2 meg megy ki a netre, a hk.1 bridgelve a hk2.-re, és ide kéne valami korlátozó progi (firewall/proxy). Ennél a megoldásnál ugye csak egyszerre tudod szabályozni a két idegen gép össz forgalmát, + online kell lennie a te gépednek a neteléskor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd